Image

SBB köper 436 lägenheter i Falun

Transaktioner SBB köper 436 lägenheter för 316 miljoner kronor av Falu kommuns bostadsbolag Kopparstaden.
Publicerad den 31 Maj 2017
Ilija Batljan. Bild: Nicklas Tollesson
Ilija Batljan.

Totalt omfattar förvärvet cirka 32 600 kvadratmeter uthyrningsbar yta i den centrala stadsdelen Bojsenburg. Beståndet är fullt uthyrt med en total hyresintäkt om cirka 32 miljoner kronor.

Förvärvet är i linje med Samhällsbyggnadsbolagets affärsidé att äga och förvalta hyresbostäder och samhällsfastigheter i Nordiska tillväxtorter.

– Genom förvärvet i Falun stärker vi vår position med fortsatta investeringar i bostäder i  Svenska regionstäder. Som långsiktig förvaltare är vi glada att vi kunnat göra en affär med det kommunala bostadsbolaget Kopparstaden, säger Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Affären sker genom bolagsförvärv och tillträde äger rum 1 juli 2017. Förvärvet finansieras genom en kombination av lån och eget kapital.

Wistrand Advokatbyrå har varit Samhällsbyggnadsbolagets legala rådgivare. Kopparstaden har haft Advokatfirman Glimstedt som legala rådgivare och Catella har varit transaktionsrådgivare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella Corporate Finance är en ledande rådgivare inom finansiella tjänster för företag på den europeiska fastighetsmarknaden.

Läs mer om Catella på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY