Image
Ilija Batljan
Ilija Batljan Bild: SBB

SBB fullföljer förvärv av 44,2 procent av Offentliga Hus

Bolag SBB fullföljer förvärvet av 44,2 procent av aktierna och rösterna i Offentliga Hus och beslutar om en riktad nyemission av stamaktier av serie D.
Publicerad den 28 December 2020

Den 18 december offentliggjorde SBB ett förvärv av motsvarande 54,3 procent av aktierna och rösterna, för en köpeskilling om 15,40 kronor per aktie, sammanlagt nästan nästan 2 140 miljoner kronor.

SBB har nu fullföljt förvärv motsvarande 44,2 procent av aktierna och rösterna, för en köpeskilling om 1 741 miljoner kronor.

Som ett led i detta har styrelsen för SBB fattat beslut om en nyemission av högst 7 860 160 stamaktier av serie D. Fastator och Offentliga Nordic Property Holding SARL har tecknat samtliga D-aktier i den riktade nyemissionen.

Fullföljande av resterande del, motsvarande 10,1 procent av aktierna och rösterna, vilka förvärvas från Nordact AB, är villkorat av godkännande från relevanta konkurrensmyndigheter och avses tillträdas när sådana godkännanden erhållits.

Parterna har kommit överens om ett pris om 15,40 kronor per aktie i Offentliga Hus, vilket aggregerat erläggs med 10,78 kronor kontant och 4,62 kronor med nyemitterade D-aktier i SBB, motsvarande ett kontant vederlag om 1 497 535 533 kronor och totalt 20 703 256 nya D-aktier i SBB till ett värde om totalt 641 800 943 kronor baserat på ett pris om 31 kronor per D-aktie.

Enligt takeover-reglerna utlöser fullföljandet en skyldighet för SBB att lämna ett offentligt uppköpserbjudande avseende resterande aktier i Offentliga Hus. Erbjudandet ska enligt Takeover-reglerna lämnas inom fyra veckor. SBB avser att lämna erbjudandet inom den tidsfrist som anges.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige