Image
Frösunda Strand omfattar 35 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.
Frösunda Strand omfattar 35 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Bild: Newsec

Samlokalisering fyller upp i Frösunda Strand

Uthyrning Newsec har tecknat ett tioårigt hyresavtal avseende drygt 4 500 kvadratmeter i Frösunda Strand, Stockholm. Hyresgäst är Schneider Electric Sverige som samlokaliserar ett antal enheter i Stockholmsområdet, till fastigheten Solna Haga 2:8, och i och med detta också får ett nytt huvudkontor.
Publicerad den 30 Augusti 2013
Fredrik Brandt. Bild: Newsec
Fredrik Brandt. Solna Haga 2:8. Bild: Newsec
Solna Haga 2:8.

Tillträde sker i mars 2014. Fastigheten ägs av KLP Eiendom, Norges största livförsäkringsbolag och en av Nordens största fastighetsägare.

- Vi är mycket stolta över att ha genomfört aktuell uthyrning. Med vår samlade kompetens, starka varumärke, breda kontaktnät och långa erfarenhet skapar vi rätt förutsättningar för lyckade uppdrag, säger Fredrik Brandt, uthyrningschef på Newsec.

Fastigheten Solna Haga 2:8 har en total uthyrningsbar yta om cirka 35 000 kvadratmeter, varav 1 400 kvadratmeter kontorsyta nu är vakant.

- Samlokaliseringen av alla Stockholmskontor och affärsområden innebär att vi får ett nytt huvudkontor med ett strategiskt läge. Vår breda expertis samlas under ett och samma tak vilket gynnar samarbetet mellan olika avdelningar och kompetenser. Det gagnar i sin tur våra kunder som får ännu bättre tillgång till vår omfattande portfölj av produkter och lösningar , säger David Nicholl, vd för Schneider Electric Sverige AB.

I samband med att Schneider Electric flyttar in kommer fastighetsägaren byta ut alla styr-, regler- och säkerhetssystem i lokalerna samt övriga elprodukter till Schneider Electrics produkter och lösningar. Schneider Electrics integrerade lösningar och intelligenta system kommer också bidra till att fastighetens klimat och energianvändning följs upp och kontrolleras på bästa sätt.

- Som global energispecialist är det självklart för oss att ställa höga miljö- och energikrav på de fastigheter vi arbetar i och göra vad vi kan för att bidra till en hållbar utveckling. I Frösunda Strand kommer alla fastighetssystem uppgraderas till högsta klass och ge maximal energieffektivitet och vi får dessutom tillgång till miljövänlig kyla och värme, via en akvifär, säger David Nicholl.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kicki Björklund: "Vi borde inte prata om utsatta – utan eftersatta – områden"

Bygg/Arkitektur Som tidigare vd för Bostadsbolaget är Kicki Björklund engagerad i hur bostadsområden ska kunna utvecklas och göras tryggare. Engagemanget mattas heller inte av – trots att hon numera är pensionär. Det Kicki Björklund framför allt saknar i branschen är långsiktighet. – Fastigheter är en viktig del i alla människors liv och samtidigt en stor investeringsbransch. Det går liksom inte riktigt ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige