Image

Saluhallen i Göteborg rustas upp

BYGG Higabgruppen har beslutat att rusta upp och modernisera Stora Saluhallen i Göteborg. Detta för att uppfylla dagens och framtidens krav på livsmedelshantering.
Publicerad den 27 Maj 2008

Saluhallen byggdes 1889 och har varit byggnadsminnesmärkt sedan 1985.
Nu ska Higab, tillsammans med handlarna, diskutera hur man bäst ska gå till väga för att renovera byggnaden.

– Det krävs mycket arbete och inte minst rätt kompetens för att ta hand om en unik fastighet som Stora Saluhallen, säger Berndt Svensson, vd för Higabgruppen. Regler och föreskrifter från bland annat Länsstyrelsen och Miljöförvaltningen måste beaktas när vi rustar upp Stora Saluhallen. Därför är det viktigt att handlarna är med i processen. Vi kan byggnaden och de kan verksamhetens villkor.

Under året kommer diskussioner att föras med handlarna samtidigt som en förstudie ska göras. Nästa år genomförs projektering och upphandling och upprustningen ska vara avslutad 2010/2011.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Årets hittills tuffaste börsmånad över – endast två bolag steg

Lista Nästan samtliga fastighetsbolags kurser lös rött under juni och för ett antal bolag föll kursen dramatiskt med över 40 procent. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen presterade på börsen under juni.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige