Image

Sagax förvärvar fastigheter i tyskland

UTLAND Som FastighetsSverige skrev redan den 7 december 2007 har Sagax ingått optionsavtal om att förvärva dels Gambros fastigheter i Hechingen, Tyskland, och dels den obebyggda exploateringsfastigheten Fastighetsboken 1 i Lund. Sagax har nu beslutat att utnyttja bolagets option att förvärva fastigheterna i Hechingen.
Publicerad den 9 Januari 2008

Kostnaden för förvärvet beräknas till 395 miljoner kronor och Gambro kommer att återhyra lokalerna i 15 år. Tillträde beräknas ske under det andra kvartalet år 2008 efter avslutade lantmäteriförrättningar.

Optionen att förvärva Fastighetsboken 1 i Lund kvarstår oförändrad av beslutet.

Den 7 december kommenterade Sagax vd David Mindus affären så här:

- Investeringen ligger helt i linje med vår långsiktiga investeringsfilosofi. Världsledande Gambro blir en betydande hyresgäst samtidigt som fastigheterna håller genomgående hög standard och är strategiska för hyresgästen. Sagax kommer att stå till Gambros förfogande i samband med ombyggnader och investeringar i fastigheterna. Ur våra aktieägares perspektiv medför affären att Sagax intäktsbas diversifieras, vilket medför lägre risk samtidigt som det löpande resultatet per aktie påverkas positivt, säger David Mindus.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige