Image
Sagax vd David Mindus.
Sagax vd David Mindus. Bild: Sagax

Sagax emitterar D-aktier – tar in halv miljard

Ekonomi/Finansiering Sagax tar in 513 miljoner kronor (före emissionskostnader) genom en riktad nyemission av D-aktier, till kursen 28,50 kronor per aktie.
Publicerad den 2 Juni 2020

Emissionen genomfördes via en så kallad accelererad book building-process.

Teckningskursen motsvarar en rabatt om 2,51 procent jämfört med den volymvägda genomsnittskursen de senaste tio handelsdagarna.

Nyemissionen riktades till svenska och internationella professionella investerare i Norden och vissa andra jurisdiktioner. Genom nyemissionen stärks Sagax kreditprofil samtidigt som den finansiella flexibiliteten för fastighetsinvesteringar förbättras. Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt var att på ett tids- och kostnadseffektivt sätt genomföra en kapitalanskaffning.

I samband med nyemissionen har bolaget engagerat ABG Sundal Collier som finansiell rådgivare och sole bookrunner och Cirio Advokatbyrå som legal rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Det här planerar Ilija Batljan efter jätteaffären

Bolag SBB köpte i slutet av förra veckan en större portfölj med förskolor från norska Laeringsverkstedet för ett överenskommet fastighetsvärde om 4,25 miljarder norska kronor. SBB:s vd och grundare Ilija Batljan berättar för Fastighetssverige varför de gjorde affären och hur lång tid processen tog. Han beskriver också varför just SBB kan göra den här typen av transaktioner och inte så många andra på marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY