Image

Så här blir nya Tekniska nämndhuset

Bygg/Arkitektur Nu har förslaget om att flytta Tekniska nämndhuset från Kungsholmen till nya Söderstaden presenterats. Förslaget innebär att cirka 1 000 nya bostäder kan byggas på Kungsholmen och i Söderstaden. Se de första bilderna här.
Publicerad den 13 Februari 2013
Sten Nordin (M). Bild: David Schmidt/Pixprovider
Sten Nordin (M). Madeleine Sjöstedt (FP). Bild: Fredrik Persson/Scanpix.
Madeleine Sjöstedt (FP).

– Det här innebär 1 000 nya bostäder i attraktiva lägen samtidigt som vi fortsätter i den strategiska stadsutvecklingen med fler bostäder i City och fler arbetsplatser och kontor utanför citykärnan. Tomten invid Klara sjö har stor potential, jag välkomnar en spännande arkitektur på platsen, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande i Stockholms stad.

Bakgrunden till det förslag som nu presenterats är en utredning som Fastighetskontoret har genomfört på uppdrag av Stadsledningskontoret.

– Det här förslaget ger bättre lokaler både för stadens invånare och våra medarbetare. I City finns det för få bostäder och i Söderort för få arbetsplatser. Med den här lösningen slår vi två flugor i en smäll. Att få in fler bostäder i City kan också bidra till en mer levande stadskärna som inte stänger efter kontorstid, säger kultur- och fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP).

Ett inriktningsbeslut planeras kunna fattas under våren 2013. Det nya kontorshuset och de 500 nya bostäderna i Söderstaden väntas kunna vara klara tidigast under 2018. De nya bostäderna på Kungsholmen kan därefter vara klara under 2020.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige