Image
Peter Wallin, vd för Bonava
Peter Wallin, vd för Bonava Bild: Karl Nordlund.

Rysslandskonsekvens för Bonava – drar tillbaka förslag om incitamentsprogram

Bolag Styrelsen för Bonava AB har beslutat att dra tillbaka det tidigare kommunicerade förslaget till årsstämman den 1 april avseende det långsiktiga prestationsbaserade incitamentsprogrammet.
Publicerad den 28 Mars 2022

Bonavas styrelse har inför bolagets årsstämma den 1 april 2022 framlagt förslag till beslut om prestationsbaserat långsiktigt incitamentsprogram för koncernledningen och andra nyckelpersoner. Incitamentsprogrammet liknar de incitamentsprogram som årsstämman i Bonava beslutat om under föregående år och utgör en ersättningskomponent som avser att sammanlänka aktieägarnas och deltagarnas intressen för långsiktigt värdeskapande.

Bonava offentliggjorde den 3 mars 2022 att bolaget avvecklar sin verksamhet i Ryssland på grund av den pågående situationen i Ukraina. Det var efter att styrelsen framlagt sitt förslag till incitamentsprogram. Avvecklingen av verksamheten i Ryssland påverkar Bonavas verksamhet. Effekterna av avvecklingen analyseras och beräknas vara klar inom kort. I väntan på den analysen har styrelsen beslutat att återkalla förslaget till incitamentsprogram. Det ger styrelsen möjlighet att få förutsättningar att revidera och bättre anpassa incitamentsprogrammet efter Bonavas förutsättningar efter avvecklingen i Ryssland.

Styrelsen avser att sammankalla extra bolagsstämma senare under våren och föreslå att extra bolagsstämman beslutar om införandet av ett reviderat incitamentsprogram. Kallelse till extra bolagsstämma kommer offentliggöras separat så snart styrelsen beslutat därom.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige