Image
Rutger Arnhult, vd för Castellum.
Rutger Arnhult, vd för Castellum. Bild: Castellum

Rutger Arnhult fortsätter sälja Castellum-aktier – Akelius inte köpare

Bolag Efter att i oktober ha sålt 40 miljoner aktier i Castellum, motsvarande 12,2 procent av bolaget, för 4,6 miljarder kronor till Akelius fortsätter nu Rutger Arnhult att sälja Castellum-aktier via M2 Asset Management. Den här gången säljer han 2,3 miljoner aktier, motsvarande cirka 0,7 procent av bolaget, för 303 miljoner kronor. Köper den här gången var dock inte Akelius, uppger Roger Akelius för DI.
Publicerad den 9 December 2022

Roger Akelius berättar för DI att aktierna den här gången inte sålts till Akelius.
"Akelius har inte köpt", skriver Akelius i ett mejl till DI.

Försäljningen innebär att Rutger Arnhults ägande i Castellum minskar från 5,5 till 4,8 procent. Arnhult har dock fortsatt tilltro till Castellum och genomför försäljningen för att kunna säkerställa finansiella åtaganden, skriver han i ett sms till DI.
"Samtidigt vill jag säkerställa att jag kan fullgöra samtliga av mina framtida finansiella åtaganden, och jag har därför sålt en mindre del av mitt innehav i marknaden. Jag kvarstår som väsentlig aktieägare i bolaget även efter denna affär."

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige