Image

Risberg lämnar efter meningsskiljaktigheter

Karriär Kungsledens CFO och vice vd Johan Risberg lämnar bolaget efter 16 år. - Man måste ha samsyn i vissa viktiga frågor och det hade vi inte. Därför har vi kommit överens om att gå skilda vägar, säger Johan Risberg till Fastighetssverige.
Publicerad den 31 Maj 2012
Johan Risberg. Bild: Kungsleden. Bild: Kungsleden
Johan Risberg. Bild: Kungsleden.

Johan Risberg lämnar Kungsleden med omedelbar verkan.

- Jag är på väg hem just nu, säger han till Fastighetssverige på onsdagseftermiddagen.
Han vill inte gå in på vad meningsskiljaktigheterna handlar om.

- Det är vissa frågor som jag ansvarar för och vissa frågor som rör företagets övergripande styrning. Man måste ha högt i tak, men man måste också ha en grundläggande samsyn. Vi har kommit till en punkt då det är bättre att ta in någon annan, säger Johan Risberg.

Vad ska du göra nu?
- Jag vet inte, jag ska fundera på det ett tag, sedan får vi se?

Du har varit på Kungsleden i 16 år, hur känns det nu att stå inför något helt annat?
- Skräckblandad förtjusning kan man säga. Det är spännande. Nu är jag fri att kunna ta nya kontakter på ett annat sätt än tidigare. Samtidigt är jag glad och stolt över att ha varit med och byggt upp Kungsleden under 16 år.

Kungsledens vd Thomas Erséus kommenterar:
- Johan har varit en del av Kungsleden nästan från allra första början och hans bidrag till skapandet av det företag Kungsleden är idag har varit av avgörande betydelse. Efter 16 år i bolaget är det naturligt att gå vidare och jag vill tacka Johan för hans stora insatser.

Johan Risberg ersätts av Anders Kvist (se separat artikel).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige