Image

Riksbyggen uppför 183 lägenheter i Flemingsberg

Bostäder Nu är det klartecken för 800 nya bostäder i Flemingsbergs centrum. Riksbyggen kommer att bygga 183 av dessa i bostadsrättsform.
Publicerad den 30 Oktober 2017
Nya lägenheter till Flemingsbergs centrum. Bild: Riksbyggen
Nya lägenheter till Flemingsbergs centrum.

De nya bostäderna kommer att byggas längs Hälsovägen.

– Vår planerade byggnation i Flemingsberg är ett bra exempel på hur Riksbyggen arbetar som en långsiktig samhällsutvecklare. Våra tre etapper i Flemingsberg uppförs med höga krav på ett mer hållbart byggande och bostäderna är anpassade för olika målgruppers behov, säger Therese Sundman, marknadsområdeschef för Riksbyggen i södra Stockholm.

Det blir en etapp med Riksbyggens Steg-Ett-koncept, lägenheter i storlek ett till två rum och kök, en etapp Bonum Seniorbostäder för hushåll där minst en person fyllt 55 år samt en etapp med Riksbyggen-lägenheter.

Flemingsberg domineras i dag av hyresrätter.

– Att tillföra fler bostadsrätter och skapa bättre balans mellan olika upplåtelseformer har stor betydelse för stadsutvecklingen. Att arbeta för en ökad social hållbarhet är en viktig del Riksbyggens roll som samhällsutvecklare, säger Therese Sundman.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige