Image
Bild: Riksbyggen

Riksbyggen tillför Linköping 225 nya lägenheter – NCC bygger

Bolag Riksbyggen kommer att bygga 182 hyresrätter och 43 bostadsrätter i Berga Park i Linköping med NCC som entreprenör. Byggstart sker under hösten 2019 och byggnationen beräknas vara klar under 2022.
Publicerad den 1 Juli 2019

– Linköping växer och i Berga Park bygger vi nu totalt åtta nya bostadshus. Det finns en efterfrågan på både små och stora lägenheter i staden samt möjligheten att både kunna hyra och köpa. Det gör att Riksbyggen väljer att bygga en kombination av allt detta i samma kvarter för att ge många möjligheten att efterfråga de nya bostäderna, säger Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad.

De 43 bostadsrätterna i Brf Riddaren i Berga Park är yteffektiva med insatser från 915 000 kronor. De minsta lägenheterna kan passa perfekt som studentlägenhet. Linköping är en Universitetsstad och det finns en stor efterfrågan på fler studentlägenheter.

I kvarteret kommer det främst att byggas mindre lägenheter med 1-2 rum och kök, men även lägenheter med 3 rum och kök. Lägenheterna är ljusa och välplanerade och husen är utformade så att de ska vara beständiga och lättskötta över tid.

Innergårdens utemiljö är delvis belägen ovanpå ett underjordiskt garage som förser kvarteret med parkeringsplatser. Här kommer det även att byggas en lekplats, samvaroytor samt parkeringsplatser utomhus.

– Det här är bra och prisvärda bostäder som byggs med gedigna material och har låg energiförbrukning samtidigt som de är kostnads- och yteffektiva. Det möjliggör för fastighetsägaren att sätta rimliga hyror. Vi är glada att Riksbyggen ser att dessa bostäder kan möta kundernas behov, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sverige.

Byggnationen påbörjas under hösten 2019 och beräknas vara klar våren 2022.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige