Image

Riksbyggen storsatsar på kommersiell förvaltning

BOLAG Riksbyggen förstärker inom kommersiell fastighetsförvaltning genom att utveckla en ny organisation på området. 1 mars tillträder Ola Gräsberg, tidigare affärsutvecklare på Riksbyggen, tjänsten som chef för ett nytt marknadsområde som fokuserar på fastighetsförvaltning åt kommersiella och offentliga kunder.
Publicerad den 16 Februari 2009

Ola Gräsberg kommer närmast från en tjänst som affärsutvecklare inom affärsområde Förvaltning på Riksbyggen med ansvar för strategisk utveckling av kommersiell fastighetsförvaltning. Tidigare var han anställd på Sollentunahem där han bland annat varit utvecklingschef och marknadschef. Gräsberg är utbildad högskoleingenjör från KTH och civilekonom från Stockholms Universitet.

- Jag ser fram emot att utveckla Riksbyggens verksamhet inom kommersiell fastighetsförvaltning. Målet är ännu nöjdare kunder och att vi fortsätter att ligga i framkant, säger Ola Gräsberg.

- Vi har fått in flera stora uppdrag de senaste åren och det har lett fram till att vi nu omorganiserar oss och utvecklar verksamheten. I dag har Riksbyggen drygt 1100 kunder och förvaltar mer än fyra miljoner kvadratmeter på den kommersiella sidan, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde förvaltning.

Den kommersiella fastighetsförvaltningen samlas under ett marknadsområde som ansvarar för alla kommersiella och offentliga kunder i Stockholm och har kundansvaret för rikstäckande kunder. I ryggen finns Riksbyggens övriga förvaltningsorganisation med 30 marknadsområden och över 2 300 medarbetare.

- I och med det här kommer vi att kunna erbjuda en ännu bättre kundanpassad leverans – från Ystad till Haparanda – genom vårt fullservicekoncept av tjänster inom fastighetsförvaltning, säger Carl-Johan Hansson.

Riksbyggens kärnverksamhet inom bostadsrättförvaltning kommer inte att beröras av förändringen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige