Image
Brf Sydney
Brf Sydney Bild: Riksbyggen/Adore Adore

Riksbyggen satsar 330 miljoner på Masthuggskajen

Bostäder Riksbyggen har tagit beslut om att starta byggandet av Brf Sydney vid Masthuggskajen i Göteborg. Ett officiellt första spadtag är planerat att ske i januari 2023. Skanska som fått uppdraget meddelar att det är värt cirka 330 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Skanska Sverige i fjärde kvartalet 2022.
Publicerad den 28 December 2022

Skanska har fått i uppdrag av Riksbyggen att bygga flerfamiljshus med 127 bostadsrättslägenheter på Masthuggskajen i Göteborg. Projektet består av två nio våningar höga hus om totalt närmare 17 000 kvadratmeter där cirka 1 800 kvadratmeter utgör butikslokaler i bottenplan. Det utgör en del i detaljplanen för området vid Masthuggskajen där en ny hållbar stadsdel ska växa fram.

Riksbyggen skriver i ett pressmedelande att projektet finansieras fullt ut med egna medel.
– Det känns fantastiskt roligt att Riksbyggen kan starta byggandet av Brf Sydney samtidigt som många andra aktörer drar i handbromsen. Riksbyggen som kooperativt företag arbetar långsiktigt med att bidra med fler bostäder till Göteborg även när tiderna är osäkra. Utvecklingen av Masthuggskajen är ett av de största stadsutvecklingsprojekten i Göteborg och totalt kommer Riksbyggen att uppföra drygt 500 bostäder här, säger Anders Johansson, biträdande marknadsområdeschef Riksbyggen i Göteborg.

Byggstart för bostadsprojektet är planerad att ske under första kvartalet 2023 och målet är att det ska vara inflyttningsklart under hösten 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige