Image
Mikael Pettersson Sjölund.
Mikael Pettersson Sjölund. Bild: Riksbyggen

Riksbyggen köper för att utveckla bostäder i Västerås

Transaktioner Riksbyggen förvärvar fastigheten Verkstaden 20 i centrala Västerås av Svea Real och Scius Partners. De före detta verkstadskvarteren ska nu förvandlas till levande bostadskvarter med stort hållbarhetsfokus. Sammanlagt handlar det om cirka 1 000 nya bostäder, 700 bostadsrätter och 300 hyresrätter.
Publicerad den 9 Maj 2019

– Vi är mycket glada över förvärvet och den kommande byggnationen på Verkstaden 20 blir stommen i Riksbyggens bostadsproduktion i Västerås under många år. Nu får vi möjligheten att både bidra till ett mer hållbart Västerås och till stadens fortsatta tillväxt genom att tillföra nya bostäder, säger Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Bergslagen.

??Verkstaden 20 ligger inom området Kopparlunden. Byggstart beräknas ske under senare halvan av 2021 och första inflyttning är planerad till någon gång under 2023. Förutom bostäder kommer även ett antal olika lokaler att tillföras för att skapa levande kvarter. Bland annat planeras för en dagligvarubutik och en förskola.
– Läget för Verkstaden 20 är perfekt för bostäder med närhet på till Västerås station och citykärna. Vi kommer att tillföra "gröna ytor" och plantera växtlighet som blommar hela säsongen och minimera mängden hårdgjord yta. Allt för att skapa grönskande kvarter med innergårdar och mötesplatser för att människor ska träffas och trivas, säger Mikael Pettersson Sjölund.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige