Image

Riksbyggen köper Agenta

Transaktioner Riksbyggen förvärvar Agenta Förvaltning och utökar sin redan omfattande verksamhet inom affärsområdet fastighetsförvaltning. Agenta Förvaltning, med säte i Östersund, förvaltar cirka 450 bostadsrättsföreningar varav cirka 95 procent av dessa finns i Stockholm.
Publicerad den 20 Februari 2018

Under 2017 förvärvade Riksbyggen ISS Fastighetsägare och Storsjö Förvaltning. Nu växer verksamheten ytterligare.

– Vi är mycket glada över förvärvet av Agenta Förvaltning som passar mycket bra in i Riksbyggens befintliga verksamhet. Inom Riksbyggen har vi ett långsiktigt perspektiv och stort fokus på hållbarhetsfrågor inom vår fastighetsförvaltning och förvärvet innebär att vi får en rejäl förstärkning av vår position på Stockholmsmarknaden, säger Eric Stuart, chef för Riksbyggens affärsområde Fastighetsförvaltning.

Agenta Förvaltning har sitt huvudkontor i Östersund och verksamheten är i första hand koncentrerad till ekonomisk förvaltning. Sammanlagt har Agenta Förvaltning 40 anställda och omsätter 31 miljoner kronor. Agenta Förvaltning AB kommer att drivas som ett dotterbolag till Riksbyggen.

– Agenta Förvaltning är en mycket kompetent organisation med många duktiga medarbetare och förvärvet är en viktig del av i Riksbyggens fortsatta arbete med att växa inom området fastighetsförvaltning, säger Eric Stuart.

– Vi är glada över att få tillhöra en stor och professionell organisation inom fastighetsförvaltning och tror att vår goda och personliga service i kombination med Riksbyggens resurser och långsiktighet kommer att innebära ett stort värde för personal och kunder, både befintliga och nya, säger Tom Pripp, vd på Agenta Förvaltning.

– Vi är också nöjda med att vi får fortsätta att utveckla verksamheten här i Östersund med den fina kompetens och arbetssätt som byggts upp här, fortsätter Tom Pripp.

Catella Corporate Finance och DLA Piper har agerat rådgivare till Riksbyggen i transaktionen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige