Image

Riksbyggen ingår samarbetsavtal med JM

Bygg/Arkitektur Riksbyggen och JM Entreprenad har ingått ett femårigt samarbetsavtal för nyproduktion av bostäder i Stockholms län. Syftet med avtalet är ökad effektivitet, kvalitet och ha fokus på hållbarhetsfrågorna genom hela byggprocessen.
Publicerad den 13 Mars 2018
BRF Steget i Norra Tyresö centrum. Bild: Riksbyggen
BRF Steget i Norra Tyresö centrum.

– Vi har flera pågående projekt med JM Entreprenad i Stockholms län, till exempel BRF Djurgårdsvyn, Norra Djurgårdsstaden och BRF Steget, Tyresö. Det känns mycket bra att vi har överenskommit om ett långsiktigt samarbete med JM Entreprenad. Tack vare samarbetet kommer vi att få en kontinuitet och möjlighet till ökad effektivisering och kunskapsöverföring mellan projekten, säger Carl-Henrik Appel, regionchef på Riksbyggen Bostad Stockholm/Uppland/Norr.

Samarbetsavtalet gäller under fem år för viss del av Riksbyggens bostadsproduktion i Stockholms län.

– Samarbetsavtalet ska även leda till ökad social hållbarhet. Det kan till exempel handla om att öka antalet lärlingsplatser och att främja en sund arbetsmarknad genom inkludering, mångfald och bra arbetsmiljö, säger Carl-Henrik Appel.

Just nu pågår arbetet med att hitta de första lämpliga projekten som kommer att genomföras inom ramarna för det nya samarbetsavtalet.

– JM Entreprenad har ambitionen att ytterligare fokusera sin affär både avseende verksamhet och val av prioriterade kunder. Vårt samarbetsavtal med Riksbyggen ligger i linje med denna ambition där vi är mycket nöjda med vår överenskommelse. Den skapar förutsättning för en effektiv produktion av kvalitativa bostäder där hållbarhetsperspektivet är av särskild vikt. Avtalet utgör grund för ett långsiktigt samarbete med Riksbyggen i värdeskapande form för båda parter, säger Peter Neuberg, vd för JM Entreprenad.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige