Image
De gamla industrifastigheterna kommer att ersättas av levande bostadskvarter med fokus på hållbarhet.
De gamla industrifastigheterna kommer att ersättas av levande bostadskvarter med fokus på hållbarhet. Bild: Riksbyggen

Riksbyggen förvärvar i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Riksbyggen har förvärvat fastigheten Mimer 15 i Berga industriområde, Helsingborg. På fastigheten planerar Riksbyggen att bygga cirka 350-450 lägenheter, både vanliga bostadsrätter och seniorbostadsrätter. Den första säljstarten beräknas kunna ske 2027-2030.
Publicerad den 1 September 2022

– Det är ett centralt läge i ett av Helsingborgs nästa stora utvecklingsområden. Vi är mycket glada över förvärvet och att få vara med och utveckla det här området tillsammans med Helsingborgs stad, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef, affärsområde Bostad Sydväst, Riksbyggen.

– Förvärvet ger oss möjligheten att bygga ett stort antal nya bostäder med fokus på hållbarhet. Det blir en fortsättning på Riksbyggens framgångsrika och långsiktiga bostadsbyggande i Helsingborg, säger Theodor Alexandris.

Fastigheten har idag ett 20-tal hyresgäster som Riksbyggen kommer att förvalta i fler år framöver. Mitt emot Mimer 15 har Riksbyggen sedan tidigare byggt bostadsrättsföreningarna Bonum Alba och Celsiana.
– Vår plan är att bygga både vanliga bostadsrättföreningar samt Bonum seniorboende i de kommande projekten. Vi ser en fortsatt starkt efterfrågan på bostäder i Helsingborg och vi vill vara med och bidra till stadens tillväxt, säger Theodor Alexandris.

Förväntat första säljstart 2027-2030.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Juristen: "Mäklarna behöver bli bättre i att upptäcka försök till penningtvätt"

Ekonomi/Finansiering Antalet rapporterade försök till penningtvätt genom fastighetsaffärer ökar menar förbundsjuristen på Mäklarsamfundet. Det behövs mer utbildning och att man jobbar mer aktivt med frågorna inom mäklarkåren, det säger Emil Ericsson som är expert på penningtvätt. Här kommer han med fyra konkreta tips på hur man kan undvika att fastigheten säljs i kriminella syften.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige