Image

Riksbyggen fördjupar samarbetet med Svenska Bostadsfonden

Bolag Riksbyggen utökar samarbetet med Svenska Bostadsfonden. Ett nytt avtal omfattar förvaltningen av 100 000 kvadratmeter i Svenska Bostadsfondens fastigheter i den östra regionen.
Publicerad den 18 September 2012

- Det nya avtalet utgör en del av en gemensam strategisk syn på bostads- och fastighetsmarknaden, som är till gagn för båda företagen, säger Ulrica Björnör, regionchef på Riksbyggen.

- Vi ser mycket fram emot ett utökat och i dag redan mycket framgångsrikt samarbete med Riksbyggen på förvaltningssidan. Svenska Bostadsfonden med sin stora spridning av fastigheter på 17 orter i Sverige kommer att ha stor nytta av Riksbyggens väletablerade och djupa kunskap om både fastigheter över hela landet och hyresgästernas behov av en professionell och kundnära fastighetsförvaltning på våra orter och i nära samarbete med fastighetsägaren, säger Lars Swahn, vd i Svenska Bostadsfonden.

FAKTA/ Svenska Bostadsfonden:
# Grundades 2003.
# Är den snabbast växande publika fastighetsfonden i Sverige som enbart investerar i bostadshyreshus.
# Har omkring 20 procent professionella fastighetsägare som investerare.
# Har cirka 2,5 miljarder kronor under förvaltning.
# Förvaltar omkring 3 500 lägenheter fördelat på 17 orter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige