Image
Brf Fredhäll på Kungsholmen.
Brf Fredhäll på Kungsholmen. Bild: Riksbyggen

Riksbyggen får stort förvaltningsuppdrag i Stockholm

Bolag Brf Fredhäll, med 800 lägenheter och 57 lokaler, har tecknat ett treårigt avtal med Riksbyggen för teknisk förvaltning och drift och skötsel med start den 1 maj.
Publicerad den 29 April 2016

Föreningen är en av Stockholms tio största bostadsrättsföreningar.

– Riksbyggen kunde erbjuda både struktur och rutiner i kombination med en flexibilitet som passar vår organisation, vilket var avgörande för oss vid val av ny förvaltare. Genom Riksbyggens kompetens när det gäller hållbar utveckling och energioptimering ser vi också en stor utvecklingspotential för föreningen, säger Emelie Linheden, styrelseledamot i Brf Fredhäll och ansvarig för upphandlingen.

Brf Fredhäll ligger på Kungsholmen i Stockholm. Riksbyggen har tecknat ett treårigt avtal för teknisk förvaltning och drift & skötsel med start den 1 maj.

– Det är fantastiskt roligt att vi på Riksbyggen har fått förtroendet att förvalta en av Stockholms största föreningar. Vårt kundteam är i full gång med implementeringen av uppstarten av uppdraget och tillsammans med styrelsen ska vi framöver arbeta gemensamt med att skapa en långsiktig och värdehöjande fastighetsförvaltning för Brf Fredhäll, säger Cecilia Torhult, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Stockholm.

Förutom 800 lägenheter finns även 57 lokaler i föreningen. Ett önskemål från föreningen är att Riksbyggen ska hjälpa till i arbetet med att ta in lämpliga hyresgäster och skapa ett levande område för de boende med kaféer och restauranger med mera.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggen förvaltar cirka 175 000 bostadsrätter i 2 755 bostadsrättsföreningar runt om i landet. 1599 av dessa bostadsrättsföreningar är också andelsägande föreningar i Riksbyggen. Dessutom förvaltar Riksbyggen nästan 100 000 hyresrätter.

Riksbyggen förvaltar i Stockholm ca 250 bostadsrättsföreningar och 50 kommersiella fastighetsägare. Ungefär hälften av bostadsrättsföreningarna är andelsägande föreningar i Riksbyggen.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så stora är skillnaderna i yielder mellan Sverige och Danmark

Bolag Croisette håller ångan uppe i Danmark och förmedlar en ny affär där en utländsk investerare tar sig in på den danska marknaden. Martin Spangdahl-Fafara, Managing Director på Croisette Danmark, berättar för Fastighetssverige om affären, hur yielderna Danmark skiljer sig från Sverige, det utländska intresset på den danska marknaden och hur han tror att Croisette kan göra skillnad på den danska marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige