Image

Riksbyggen etablerar sig i Hyllie

Uthyrning Under 2015 flyttar Riksbyggen sina regionala affärsenheter inom Bostad och Förvaltning till Midrocs nya kontorshus Hermod i Hyllie, Malmö.
Publicerad den 7 April 2014
Annons
Image
Kontorshuset Hermod. Bild: Midroc
Kontorshuset Hermod.

Kontorshuset Hermod har ett tydligt arkitektoniskt uttryck med en central kub i glas och två sidor med tegelfasader. Byggnaden får en gemensam takterrass, ett green room på varje våningsplan som ger balkongkänsla, sportdepå för cykelpendlare samt bilparkering.

Hermod kommer att uppfylla kraven för Green Building och Miljöbyggnad nivå silver samt certifieras enligt den internationella miljöklassningen Breeam.

- Hyllie är ett attraktivt kontorsläge. Många företag vill flytta hit eftersom läget är svårslaget, det tar sex minuter med tåg till centralstationen och tolv minuter till Kastrup. Med hotell, konferensmöjligheter samt ett stort utbud av butiker, restauranger och annan service i området så vi räknar med att hyra ut återstående ytor under 2014, säger Mikael Strand, affärschef på Midroc Property Development.

- Ett nytt Malmö håller på att växa fram där kommunikationer och bostäder är avgörande för regionens utveckling. Riksbyggen är en del av denna utveckling. Under nästa år flyttar vi våra regionala affärsenheter Bostad och Förvaltning till ett nytt kontor på Hyllie, säger Håkan Samuelsson, Riksbyggen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Midroc Property Development på Branschguiden

Midroc skapar platser och byggnader för människor som ser möjligheter. Bostäder och kontor, hotell och stadsdelar, kongresscenter och förskolor. Inspirerande platser med förutsättningar för människor att leva sina liv som de vill.

Människor som drivs av kärlek till något ser möjligheter. De ser en väg där andra ser en återvändsgränd. De ger allt för att uppnå flow, perfektion och sin vision. Om vi öppnar ögonen, låter oss inspireras och ser mer av det som gränsöverskridarna ser? Om vi väljer att omfamna människor som ser möjligheter? Det är vad Midroc menar med ...

Läs mer om Midroc Property Development på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Linköpings expansiva planer – helt ny stadsdel

Bygg/Arkitektur Planerna på en helt ny stadsdel i Linköping blir nu allt mer konkreta. Första etappen ska resultera i en stadsdelsnod med innerstadslik bebyggelse som kommer ge ett stort tillskott av bostäder till den expansiva staden. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY