Image

Riksbyggen bygger i Farsta och Högdalen

Bygg/Arkitektur Riksbyggen har vunnit en markanvisning om 90 lägenheter i Farsta – samtidigt har Stadsbyggnadsnämnden i Stockholm beslutat att bolaget får bygga 50 bostadsrätter i Högdalen.
Publicerad den 19 December 2016
Riksbyggen får bygga i Farsta och Högdalen. Bild: Riksbyggen
Riksbyggen får bygga i Farsta och Högdalen.

Utvecklingen av fler bostäder i Farsta tar nu fart och Riksbyggen fick den 15 december en markanvisning på 90 lägenheter vid Magelungsvägen. Markanvisningen är en del av programmet Tyngdpunkt Farsta som nästintill ska dubbla antalet bostäder i Farsta.

– Farsta är ett mycket intressant område som Riksbyggen vill vara med att utveckla. Riksbyggen ligger långt framme inom hållbarhetsområdet och den kompetensen tar vi med oss i utvecklingen av nya bostäder i Farsta, säger projektledare Peter Ekman.

Stadsbyggnadskontoret och Exploateringskontoret har tidigare i år upprättat ett program för utveckling av Farsta, Tyngdpunkt Farsta. Stadsbyggnadsnämnden godkände programmet för Tyngdpunkt Farsta i september 2016. Programmet innebär en knapp dubblering av antalet bostäder i stadsdelen.

Riksbyggen kommer att uppföra cirka 90 bostadsrätter längs Magelungsvägen.

– Alla flerbostadshus som Riksbyggen uppför ska minst klara kraven för att klassificeras som Miljöbyggnad Silver och vi arbetar systematiskt med ekosystemtjänster inför varje markförvärv, säger Peter Ekman.

Samtidigt som markanvisningen i Farsta beslutade även Stadsbyggnadsnämnden i Stockholm att Riksbyggen får bygga 50 bostadsrätter i kvarteret Bänkskåpet i Högdalen. Byggstarten är planerad till andra kvartalet 2018.

– Vi är mycket glada över Stadsbyggnadsnämndens beslut och ser fram emot att bidra till Högdalens utveckling. Det är ett spännande projekt där vi tillför nya bostäder mitt i ett område som präglas av den ursprungliga byggnationen från 1950-talet, säger Josefina Blomberg, projektledare på Riksbyggen.

Riksbyggen planerar att drygt 60 procent av lägenheterna ska vara i storlek två till tre rum och kök och att singlar och mindre hushåll blir huvudmålgruppen, även om det även kommer att bli en hel del större lägenheter.

Fastigheten kommer att ha 14 våningar och cirka 25 parkeringsplatser.
Riksbyggen har sedan tidigare ett pågående projekt i Högdalen, i kvarteret Valvankaret där 82 hyresrätter är under uppförande.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige