Image

Riksbyggen bygger för seniorer i Västra Hamnen

Bygg/Arkitektur Ett seniorboende med 44 lägenheter byggs i Västra hamnen, i korsningen Bomgatan och gågatan Mastgränd i Malmö. På torsdagen beviljades Riksbyggen bygglov av stadsbyggnadsnämnden.
Publicerad den 22 April 2016
Västra hamnen. Bild: Riksbyggen
Västra hamnen.

Huset får sex våningar plus en takvåning med bostadsrätter i varierande storlekar. På bottenplan inryms en butikslokal.

I Västra hamnen arbetar Malmö stad aktivt tillsammans med byggherrarna med olika klimatlösningar och stadsdelen har blivit en internationell förebild för hållbar stadsutveckling. För de boende i seniorhuset ska det exempelvis vara enkelt att klara sig utan egen bil, och till varje lägenhet hör bland annat tio års medlemsskap i bil- och lådcykelpool.

Byggstarten är planerad till september och beräknad inflyttning i maj 2018.

– Ett seniorboende är välkommet i Västra hamnen. Citynära lägenheter vid havet bidrar till att skapa de flyttkedjor som är så viktiga för Malmö, så att alla får möjlighet att hitta det optimala boendet för just sin livssituation, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Karolina Skog (MP).

– Seniorboenden är efterfrågade och detta får verkligen ett fint läge, säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här många Netto-butiker har Coop ställt om

Bolag Coop köpte för drygt ett år sedan Nettos svenska butiker. I affären ingick 163 butiker som ställs om till Coops nya butiksformat. Coops presschef Helena Esscher berättar för Fastighetssverige hur det här arbetet fortskrider.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY