Image

Riksbyggen bygger 155 bostäder i Norrtälje hamn

Bygg/Arkitektur Riksbyggen förvärvar mark i Norrtälje hamn och planerar nu för att bygga 155 bostadsrätter fördelade på två bostadsrättsföreningar i ett mycket attraktivt läge. Byggstart beräknas kunna ske år 2020.
Publicerad den 13 Oktober 2016

Fram till år 2040 beräknas Norrtälje kommun ha växt från dagens 60 000 invånare till 80 000 invånare.

– Norrtälje befinner sig i en mycket stark tillväxtfas och från Riksbyggens sida vill vi vara med och långsiktigt bidra till utvecklingen av kommunen. Vi är därför mycket glada över möjligheten att kunna bygga nya bostäder i ett av Norrtäljes absolut bästa lägen, säger Mårten Lilja, vice vd och chef för affärsområde bostad på Riksbyggen.

Av de två bostadsrättsföreningarna som Riksbyggen planerar att bygga kommer den ena att bli ett så kallat Bonum Seniorboende. Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder och vänder sig till hushåll där minst en person har fyllt 55 år.

– Vi har ombett Riksbyggen att beskriva vad man kan erbjuda i social och ekologisk hållbart stadsbyggande samt sökt spännande gestaltningsförslag som motsvarar våra höga förväntningar i vår utbyggnadsstrategi för Norrtälje hamn. Vi anser att Riksbyggens koncept att i samma kvarter skapa förutsättningar för både unga och äldre, planerade verksamheter för ungdomar med mera är mycket spännande och som kommer att uppfylla våra förväntningar, säger Roger Gustafsson projektledare för Norrtälje hamn.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige