Image
Så här kommer 9 000 kvadratmeter stora AC Hotel by Marriott i Kista se ut.
Så här kommer 9 000 kvadratmeter stora AC Hotel by Marriott i Kista se ut. Bild: Revelop

Revelop etablerar hotell på 9 000 kvadratmeter i Kista

Uthyrning Fastighetsbolaget Revelop har tecknat avtal med Vi Invest AB om etablering av AC Hotel by Marriott i Kista. Genom att konvertera delar av Nordic Forum skapas ett 9 000 kvadratmeter stort hotell med 201 rum, konferensavdelning, restaurang med uteservering, pool- och relaxavdelning.
Publicerad den 30 September 2021
Hotellet kommer bland annat ha pool- och fitnessanläggning. Bild: Revelop
Hotellet kommer bland annat ha pool- och fitnessanläggning. Reception och lounge på nya AC Hotel by Marriott. Bild: Revelop
Reception och lounge på nya AC Hotel by Marriott.

Revelop har tillsammans med Vi Invest skapat ett hotellkoncept som innebär att 9 000 kvadratmeter lokalytor i de karaktäristiska pyramiderna i fastigheten Nordic Forum på Torshamnsgatan 39 konverteras till ett fyrstjärnigt fullservicehotell. Hotellet, som drivs under varumärket AC Hotels by Marriott, kommer att ha 201 rum, restaurang med uteservering, konferens, pool och gym.

Vi Invest AB är ett hotell- och fastighetsbolag med säte i Stockholm. Bolaget äger och driver flertalet hotell & fastigheter, däribland flaggskeppshotellet AC Hotel by Marriott Ulriksdal.

Utvecklingen av Nordic Forum är helt i linje med Revelops affärsidé att förlänga livet på byggnader samtidigt som fastigheten får nytt relevant innehåll.

– Jag är jätteglad att tillsammans med Vi Invest kunna erbjuda Marriott International, en ny hållbar etablering som ligger helt i linje med Stockholm Stads stadsutvecklingsplan för Kista. Genom vårt cirkulära projekt sparar vi cirka 7 000 ton koldioxid jämfört med att bygga nytt, säger Revelops vd Thomas Sipos.

- Susanna Sundström
susanna@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige