Image
Basta öppnar i Diös lokaler.
Basta öppnar i Diös lokaler. Bild: Diös

Restaurangkedja kommer till Östersund – öppnar hos Diös

Uthyrning I juli 2022 slår den italienska restaurangen Basta upp dörrarna i hörnet Prästgatan/Hamngatan, längs med det restaurang- och butikstäta stråket i centrala Östersund. Fastighetsägaren Diös inleder utvecklingen av lokalen efter årsskiftet, med målet att skapa ett modernt restaurangkoncept där det italienska köket möter den pulserande staden.
Publicerad den 10 Januari 2022

Basta erbjuder napolitansk pizza och rätter med egentillverkad pasta, i en urban och gemytlig atmosfär. Den första Basta-restaurangen öppnade i Diös lokaler i Falun 2017. Sedan dess har samarbetet vuxit och totalt har kedjan öppnat ytterligare tre restauranger i Diös bestånd på olika orter. Etableringen i Östersund blir Bastas femte i Sverige.
– Det är med stor glädje vi äntligen kan berätta för alla Östersundsbor att restaurang Basta väljer att satsa hos oss i Östersund. Det italienska konceptet kompletterar stans övriga restaurangutbud och blir ytterligare en attraktiv anledning att besöka stadskärnan. Nu ser vi fram emot att tillsammans skapa en av stans trevligaste mötesplatser för casual dining, säger Robin Wallberg, förvaltare hos Diös Östersund.
– Vi har jobbat hårt för att bli ett etablerat varumärke i regionen och ser Östersund som en naturlig del i vår expansion. Östersunds pittoreska stadskärna med mycket puls och människor i rörelse passar vårt italienska casual dining-koncept väldigt bra, och det är fantastiskt att kommun och fastighetsägare har en så pass tydlig framtidsvision för staden. Våra restauranger blir oftast väldigt populära mötesplatser i sina etableringsorter och vi ser verkligen fram emot att etablera oss på bästa läge mitt bland alla mysiga butiker, restauranger och innergårdar i Östersund city, säger Brazer Bozlak, vd för Basta.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige