Image
Bild: Atrium Ljungberg

Restaurang K-märkt öppnar i nya Life City i Hagstaden

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat avtal med framgångsrika K-märkt om en ny restaurang och matcafé i Life City som just nu byggs i Hagastaden. Med en tydlig hållbarhetsprofil kommer K-märkt att servera både luncher och middagar och även leverera mat och dryck till konferensverksamheten i huset.
Publicerad den 22 April 2021
Annons
Image

K-märkt grundades 2014 i "k-märkta" Garnisonen och finns idag på sex platser i Stockholm med restauranger, matcaféer och eventlokaler. K-märkt ägs och drivs av de tre K:na - kocken Hanna Normark, konditorn Daniel Roos och kyparen Jens Dolk.

Till årsskiftet öppnar K-märkt på 800 kvadratmeter i Life City som just nu byggs mitt i Hagastaden. Restaurangen och matcaféet kommer att komplettera konferens- och mötesverksamheten i huset och blir en viktig pusselbit i skapande av en ny mötesplats för verksamheter inom life science i Hagastaden.

– Vi har följt Hagastadens utveckling och det är ett superexpansivt och spännande område med både kontor och bostäder. Vi vill leverera bra och hållbar mat och arrangemangsupplevelser till de som arbetar i huset, de som passerar huset och de som bor i närheten. Vi ser också fram emot att leverera moderna och hållbara måltider till Life Citys konferensverksamhet, säger Jens Dolk, en av grundarna till K-märkt.

På kvällar och helger blir restaurangen en arena för privata fester och arrangemang genom ett plugin-koncept, avslutar Jens Dolk. K-märkt har tidigare utnämnts till Sveriges mest hållbara krog och är en inspirationskälla för hållbar restaurangdrift. Genom nya, obeprövade och lite udda metoder jobbar man dagligen med målet att minska matsvinnet. En av modellerna är att servera "menylösa" luncher.

– Vi är fantastiskt glada över att K-märkt öppnar i huset. Vi har haft ett riktigt nära och bra samarbete och deras gastronomiska och kreativa höjd i kombination med en stark hållbarhetsfilosofi är en helt rätt för Life City, säger Mikael Wilhelmsson, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Life City kommer att vara färdigbyggt i slutet av 2021 med en total uthyrbar area om cirka 27 000 kvadratmeter. Vid ett av Skandinaviens mest visuella lägen, där 200 000 människor passerar varje dag, får Life City en unik placering ovanpå E4:an precis intill några av Sveriges viktigaste aktörer inom life science; Karolinska Institutet, KTH, Nya Karolinska Solna och Stockholms universitet.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastator på väg att köpa av storägare för drygt 100 miljoner

Transaktioner Mats Lundberg och Joachim Kuylenstierna på väg att sälja till Fastator – "kulturskatter" i Åre och Visby.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY