Image
Bild: Wihlborgs

Restaurang Brasseriet öppnar i Wihlborgs Prisma

Uthyrning Slår upp portarna i september.
Publicerad den 26 April 2021

Vad vore Helsingborgs nya landmärke utan en restaurang med uteservering i bästa läge mot vattnet, en lyhörd krögare som lyssnar på både de som arbetar och bor i området och i hela Helsingborg? I kontorshuset Prisma i nya Oceanhamnen spelar nätverken en huvudroll, både de digitala och sociala. Och allt sammanstrålar i Brasseriet som en given mötesplats för både arbetsluncher och middagar i goda vänners lag.

Stefan Mildén är restauratör och en av tre delägare i restaurang Brasseriet som öppnar i Prisma i september. Han är milt sagt entusiastisk:
– Det här blir stans bästa läge. Och då måste det också vara stans bästa restaurang. Men jag menar inte bästa som i fine dining, det blir inga vita dukar, utan som i enkelt och trivsamt i kombination med vällagad mat på fräscha råvaror. Det ska vara avslappnat, andas kärlek och glädje och samtidigt ha en storstadspuls, säger han.

Brasseriet blir till att börja med den enda restaurangen i nya Oceanhamnen. Med den nya bron till Helsingborgs resecentrum som blir färdig i sommar blir restaurangen från första dagen en magnet, inte bara för de om arbetar och bor i området, utan för alla helsingborgare.

På vardagar blir det luncher både på plats i restaurangen och för avhämtning för de som vill hasta tillbaka till kontoret. Stefan Mildén lovar bland annat högklassiga och fräscha lunchsallader. Vid femtiden kan man ta en lokalbrygd öl efter jobbet. Eller varför inte ett glas bubbel? På kvällen byts stämningen till a la carte. En varierad meny, även prismässigt, och läget vid vattnet kommer att locka människor från hela Helsingborg. Med förbindelsen till centrum blir det smidigt för alla att promenera över för en middag med solnedgång över Öresund.

– Ska man öppna restaurang någonstans, så är det här. Det här är en jättesatsning för mig som krögare och jag har stora förväntningar. Samtidigt är det avgörande att vi lyssnar på våra gäster och anpassar oss efter deras önskemål. Vi gör det här tillsammans med våra gäster, säger Stefan Mildén.

Det här rimmar väl med Wihlborgs ambition att bidra till att Oceanhamnen blir en levande stadsdel. Här finns 35 000 kvadratmeter kommersiella lokaler och 350 lägenheter i första etappen.

– Den här platsen är speciell och alla kommer känna till Prisma. Fastigheten är miljöcertifierad i den högsta klassningen Guld, på takterrassen finns ett utegym och i bottenplan en åhörarsal som vi kallar Trappan. Det är en nätverks- och inkubatorsmiljö som HETCH står för. Här är det självklart att det också ska finnas en riktigt bra restaurang, säger Jan-Erik Johansson som är fastighetschef för Wihlborgs fastigheter i centrala Helsingborg.

Även han pekar på att det är viktigt att restauratören lyssnar på de behov som finns av service i området. På dagen snabbt, effektivt och fräscht. På kvällen avslappnat och trivsamt.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige