Image
Regio köper i Eskilstuna.
Regio köper i Eskilstuna. Bild: Regio

Regio köper central kontorsfastighet i Eskilstuna

Transaktioner Regio har köpt en centralt belägen kontorsfastighet med en total uthyrbar area om 2 800 kvadratmeter i Eskilstuna.
Publicerad den 17 Juni 2019

Regio har förvärvat fastigheten Växlaren 4 som är belägen i centrala Eskilstuna vid Fristadstorget. Växlaren 4 har en uthyrbar area om 2 800 kvadratmeter som huvudsakligen omfattas av kontorslokaler med hög standard. Fastigheten är näst intill fullt uthyrd till välkända hyresgäster såsom SEB, ÅF och Kronans Apotek.

Förvärvet är Regios tredje affär i Eskilstuna, där man nu äger en omfattande portfölj om ett 20-tal fastigheter. Regios innehav i Eskilstuna motsvarar nära 105 000 kvadratmeter och innefattar främst kontorslokaler i centrala lägen. Mälarstaden Asset Management AB ("Mälarstaden AM") har, i enlighet med Regios etablerade förvaltningsmodell, erhållit uppdraget att förvalta Växlaren 4 och ansvarar även för förvaltningen av Regios övriga tillgångar i Eskilstuna.

Eric Bergström, vd, Regio och Partner Brunswick Real Estate, säger:
– I linje med Regios strategi har vi gjort ytterligare ett tilläggsförvärv i en av bolagets fokusorter. Växlaren 4 är ett strategiskt viktigt komplement till portföljen i Eskilstuna, med ett fantastiskt cityläge och framförallt lokaler av riktigt hög kvalitet. Samtidigt genomför vi tillsammans med Mälarstaden AM en rad spännande satsningar och investeringar som vi hoppas kommer att bidra positivt till centrala Eskilstunas utveckling.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige