Image

Real Samhällsfastigheter köper av Jernhusen i Karlskrona

Transaktioner Real Samhällsfastigheter, dotterbolag till Real Holding, köper lokstallet och godsmagasinet inklusive byggrätter i Karlskrona. Bolaget planerar cirka 500 lägenheter i området.
Publicerad den 10 Juni 2015

Real Samhällsfastigheter tillträder fastigheterna i oktober 2015 och planerar för utveckling av ett nytt bostadsområde i samarbete med Karlskrona kommun.

- Real Holdings idé är ökad boendekvalitet med närhet och trygghet. Oftast genom renovering och modernisering, eller som i detta fall genom nybyggnadsprojekt. I Karlskrona vill vi visa att det går att bygga nytt med överkomliga hyror för de boende samtidigt som ekonomin är hållbar. Vi behöver bygga mer i Sverige och Karlskrona kan bli ett gott exempel, säger Real Holdings vd Peter Teurnberg.

Karlskrona i Blekinge har 65 000 invånare med ett centrum byggt på olika öar. På ön Pottholmen, med fem minuters promenadavstånd från stadens centrum, planeras en ny stadsdel som blir Karlskronas nya entré. De nya bostäderna kommer att ha havsutsikt, närhet till centrum, badplatser, grönområden. Den nya marinan som skall anläggas på Pottholmen och det nya resecentra som skall uppföras vid Centralstationen kommer att ligga i direkt anslutning till fastigheten. I förvärvet ingår även handels- och kontorsfastigheten "Lokstallarna" med cirka 4 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.
För Karlskrona är projektet av stor betydelse.

– Real Holdings initiativ till ett billigare byggande utan tummande på kvaliteten låter mycket spännande. Det här visar att Karlskrona är mycket attraktivt för investeringar och det kommer hända väldigt mycket positivt här under de närmaste åren, säger Kommunstyrelsens ordförande Patrik Hansson.

- Vi är mycket nöjda med försäljningen till Real Samhällsfastigheter. Nu får Karlskrona möjlighet att utvecklas enligt kommunens vision med ett nytt attraktivt bostadsområde i närheten av stationen. Det ligger helt i linje med vår syn på att fler bostäder och kontor i stationsnära lägen bidrar till att fler reser kollektivt, säger Anna Nygren, affärsansvarig på Jernhusen.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige