Image
Marcus Johansson Prakt, vd för Quartiers Properties.
Marcus Johansson Prakt, vd för Quartiers Properties. Bild: Quartiers Properties

Quartiers påverkas av utökade coronarestriktioner

Bolag De nya utökade coronarestriktionerna innebär att all icke väsentlig verksamhet i Marbella kommun måste stängas ner i minst två veckor. Därtill förbjuds resor till och från majoriteten av alla kommuner i Andalusien inklusive Marbella. Med anledning av det så har bolaget bedömt att det är mer lönsamt att tillfälligt stänga Boho Club eftersom restriktionerna i så stor omfattning påverkar kundunderlaget.
Publicerad den 27 Januari 2021

Quartiers har varit väl förberedda på detta scenario och har omedelbart initierat åtgärder för att säkerställa maximal kostnadsoptimering i verksamheten. Boho Club kommer därför den närmaste tiden att stänga och majoriteten av bolagets personal kommer att permitteras (ERTE) med statligt stöd på samma sätt som skett tidigare.

Med tanke på att de hårdare restriktionerna inträffar under rådande lågsäsong, där januari och februari är bland årets normalt sett svagaste månader, begränsas den negativa påverkan på bolagets intjäning och det bedöms denna gång bättre att stänga jämfört med att hålla öppet på det sätt som framgångsrikt har gjorts tidigare.

Bolagets lägenhetshotell i Benahavis kommer dock fortsatt att hålla öppet. Bolaget ser en efterfrågan hos gäster som söker större boenden för längre vistelser och möjligheten att vara kvar på solkusten trots ökade restriktioner.

Quartiers utvärderar ständigt situationen och agerar därefter. Av tidigare erfarenhet bedömer Quartiers att myndigheternas initiala nedstängning om två veckor kan komma att förlängas ytterligare. Quartiers kommer att öppna verksamheten så snart förutsättningarna förbättras men avser att senast öppna strax innan påsk, innebärande mitten av mars 2021.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige