Image
Våghuset.
Våghuset. Bild: NCC

PWC hyr fyra våningsplan i NCC:s Våghuset

Uthyrning NCC har tecknat hyresavtal med PWC om fyra hela våningsplan i Våghuset på Masthuggskajen i Göteborg.
Publicerad den 26 Oktober 2021

Revision- och rådgivningsbolaget PWC flyttar sitt Göteborgskontor till Våghuset i samband med att huset färdigställs under 2022. Kontorslokalen är om fyra våningsplan, plan 7 - 10, och omfattar 3 102 kvadratmeter.
– Vi ser fram emot att välkomna PwC till Våghuset , en av Göteborgs blivande ikonbyggnader. Huset har en nytänkande arkitektur som kommer att synas och göra avtryck i staden under många år framöver, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef NCC Property Development.

Masthuggskajen har en mycket hög hållbarhetsprofil. 2018 var Masthuggkajen Sveriges första stadsutvecklingsprojekt som tilldelades en Citylab-certifiering. Dessutom vann projektet priset Årets Citylab-projekt 2020 för sitt hållbara stadsutvecklingsarbete.
– Att PWC värdesätter det hållbarhetsarbete som görs på Masthuggskajen och därmed vill bli en del av Sveriges första Citylab-certifierade stadsdel är en viktig markör, avslutar Johanna Hult Rentsch.

Våghuset byggs just nu tillsammans med Brick Studios av NCC och är de två första kontorsfastigheterna i den nya stadsdelen. Husen har ritats av White Arkitekter och kommer att stå klara för inflyttning i slutet av 2022.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige