Image
Bild: Nicklas Tollesson

Pulsen siktar på att växa

Bolag Pulsen AB, Sveriges äldsta IT-företag, äger också 110 000 kvadratmeter lokalyta. I våras rekryterades Nils Rydh för att leda Pulsens fastighetssatsning. - Avsikten är att växa på fastighetssidan, säger han.
Publicerad den 19 September 2012
Nils Rydh. Bild: Nicklas Tollesson Bild: Nicklas Tollesson
Nils Rydh. Bild: Nicklas Tollesson

Pulsen, grundat 1964 av Wigar Bartholdson, som fortfarande är koncernchef, har länge satsat på att äga de fastigheter man bedriver verksamhet i. Det är främst vid huvudkontoret i Borås bolaget har haft externa hyresgäster, här äger Pulsen cirka 30 000 kvadratmeter.

Men i samband med att Pulsen köpte Hjältevadshus vid årsskiftet fick man med två husfabriker, i Hässleholm och Hultsfred som är vakanta.

- Sammanlagt omfattar de 50 000 kvadratmeter. De är egentligen inga långsiktiga innehav, där kan vi tänka oss att exempelvis sälja till egenanvändare, säger Nils Rydh, som rekryterades från Wilfast i maj i år – tidigare skötte till stor del Wigar Bartholdson själv fastighetsfrågorna.

Sedan han tillträdde har Pulsen genomfört flera uthyrningar i Borås, till bland andra Storel (800 kvadratmeter) och Revisionsgruppen (400).

Cirka 5 000 kvadratmeter är vakanta i Pulsens fastigheter i Borås.

- I första skedet arbetar vi med att få ordning på det vi har just nu, men framöver siktar vi på att expandera på fastighetssidan, och även förvärva fastigheter där vi själva inte har någon verksamhet. Det mest naturliga är att sikta på de marknader där vi finns i dag – Borås, Göteborg och Stockholm, berättar Nils Rydh.

När ni börjar växa, hur stort förvärvsutrymme har ni?

- Det är svårt att svara på, det finns många omständigheter som spelar in.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige