Image

Prologisanläggning GreenBuilding-certifierad

MILJÖ En av Prologis logistikanläggningar är nu klassad som GreenBuilding. Det handlar om en nybyggd anläggning i Västra Arlandastad, som hyrs ut till DB Schenker Logistics.
Publicerad den 2 Oktober 2009

- Certifieringen innebär att andelen köpt energi blir minst 25 procent lägre jämfört med Boverkets normer för nya byggnader. Eftersom detta är en ny, högeffektiv anläggning redan från början så blir energiförbrukningen mycket låg. Det är helt i linje med vår strategi att driva en kostnadseffektiv och miljömässigt hållbar logistikverksamhet för våra kunder, säger Mats Olsson, vd på Schenker Logistics AB.

DB Schenker Logistics flyttade in i den nya anläggningen, som omfattar cirka 25 000 kvadratmeter, i december 2008. Tidigare var motsvarande logistikverksamhet lokaliserad till fyra platser i Stockholmsområdet. Genom att samla verksamheten i en enhet åstadkommer DB Schenker skalfördelar som kunderna har nytta av.

- Det är vår första Green Building-certifierade logistikbyggnad i Sverige. Många av våra kunder fokuserar på hållbar utveckling samtidigt som det finns en tydlig ambition att få ner kostnaderna för logistikverksamheten. Genom att vi hyr en högeffektiv, miljöcertifierad anläggning av ProLogis kan vi tillgodose båda behoven, säger Mats Olsson.

ProLogis har sedan länge utvecklat energieffektiva logistikanläggningar tillsammans med sin partner, byggföretaget Logistic Contractor. Steget till att bli Green Building Partner på den svenska marknaden var därför inte särskilt stort.

- Vi har en global policy för hållbar utveckling och vi jobbar med både LEED- och Green Building-certifiering på olika marknader. I Sverige har Green Building blivit mycket stort. Certifieringen hjälper till att driva på utvecklingen i hållbar riktning, vilket är positivt, säger Allan Lavén, regiondirektör för ProLogis Norden.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Klassiska butiken får nytt hem efter explosionen

Uthyrning Efter bombdådet – tar över gamla banklokalen i samma hus.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY