Image
Storex flyttar till Torslanda.
Storex flyttar till Torslanda. Bild: Prologis

Prologis fortsätter hyra ut i logistikpark på Hisingen

Uthyrning Prologis hyr ut 10 800 kvadratmeter av andra etappen i sin logistikpark i Torslanda till Storex. I och med etableringen kan byggandet av etapp två starta.
Publicerad den 9 Januari 2018

Totalt består etapp två av cirka 25 000 kvadratmeter med Storex som första hyresgäst. Resterande yta kommer att byggas på spekulation. Byggnaden beräknas stå färdig till januari 2019.

– Vi har sett en stabil och stark efterfrågan av logistikfastigheter i Göteborgsregionen. För att möta våra kunders behov väljer vi nu att bygga en ny anläggning i vår logistikpark Prologis Park Gothenburg II. Fastigheten uppfyller allt som är viktigt för våra kunders verksamheter, den är både energisnål och är placerad i ett logistiskt nav. Dessutom är flexibilitet i expansion och närheten till Göteborgs Hamn något som är viktigt för våra kunder vilket vi märker på de förfrågningar som vi får, säger Bram Verhoeven, regionchef för Prologis i Benelux & Norden.

Prologis tecknade ett exklusivt uthyrningsavtal med JLL 2015 för att finna hyresgäster till den nya logistikparken i Torslanda. Parken består av flera logistikanläggningar på cirka 60 000 kvadratmeter. 43 000 kvadratmeter är nu uthyrt.

– Tillsammans med Prologis har vi planerat för en flexibel och generisk produkt som tilltalar varierande verksamheter. Efter uthyrningen till Storex kan vi nu starta nästa etapp av logistikparken, säger Fredrik Jagersjö, ansvarig projektledare på JLL.

– Med vår senaste uthyrning till Storex har vi nu hyrt ut över 70 procent av vår nya logistikpark vid Sörredsvägen, vilket inte hade gått utan vårt fina samarbete med JLL. Under 2018 ser vi fram emot att hyra ut resterande cirka 20 000 kvadratmeter tillsammans, säger Johan Nihlmark på Prologis.

Cushman & Wakefield har varit Storex rådgivare genom hela processen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige