Image

Prologis bygger utan klar hyresgäst i Göteborg

Bygg/Arkitektur Prologis uppför en 15 000 kvadratmeter stor logistikbyggnad i Arendalsområdet, Göteborg. Logistic Contractor har fått bygguppdraget.
Publicerad den 24 Januari 2014

- Vi väljer att bygga på spekulation, vi tror väldigt mycket på det här läget. Våra andra tre byggnader i Prologis Park är fullt uthyrda, och med den nya byggnaden färdig kommer området att omfatta sammanlagt 70 000 kvadratmeter, säger Allan Lavén, regiondirektör för Prologis Norden.

Byggnaden ska stå klar i december i år.

– Vi har tidigare uppfört anläggningar åt Prologis och ser mycket positivt på att de valt oss igen. Den byggnad som vi nu uppför är helt optimerad för kostnadseffektiv och modern logistikhantering. Läget är också noga utvalt med omedelbar närhet till Göteborgs hamn, Landvetters flygplats samt E6, E45 och E20, säger Christoffer Bööj, projektutvecklare på Logistic Contractor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

De vinner prestigeuppdrag när börsjätten bygger höghus

Bygg/Arkitektur Skanska siktar på 30 000 kvadratmeter förtätning med kongresscenter och hotell i centrala Lund. Läs om vilket kontor som står bakom det vinnande arkitektförslaget och se bilder på det ambitiösa projektet i direkt anslutning till Lund C.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY