Image

Projektengagemang till börsen

Bolag Nu går konsultbolaget Projektengagemang till börsen. B-aktierna ska noteras på Nasdaq Stockholm.
Publicerad den 24 Maj 2018
Per Hedebäck. Bild: Projektengagemang
Per Hedebäck.

Projektengagemang erbjuder tjänster projektledning, stadsplanering, husbyggnad, infrastruktur, industri och energi.

Bolaget värderas i samband med introduktionen till 825 miljoner kronor för samtliga aktier i bolaget före likviden från erbjudandet.

Projektengagemang genomför en nyemission av B-aktier om cirka 300 miljoner kronor och en försäljning av befintliga B-aktier (med Projektengagemang Holding i Stockholm AB som säljare) för cirka 180 miljoner kronor

Därutöver väntas bolaget utfärda en option till SEB att sälja ytterligare nya B-aktier motsvarande maximalt 15 procent av det totala antal aktier i erbjudandet, vilket väntas tillföra Projektengagemang ytterligare cirka 70 miljoner kronor.

Swedbank Robur Fonder, Öresund, Humle Kapitalförvaltning och LK Finans har åtagit sig att, på vissa villkor, förvärva B?aktier i erbjudandet till ett värde om cirka 236 miljoner kronor, motsvarande cirka 43 procent av det totala antalet aktier i erbjudandet.

Per Hedebäck, vd och koncernchef på Projektengagemang kommentar:
- Denna börsintroduktion är inte bara en kvalitetsstämpel på vårt sätt att konkurrenskraftigt driva verksamheten utan den ger oss också förutsättningar att fortsätta utveckla Projektengagemang, växa och göra mer nytta för våra kunder och samhället. Projektengagemang har sedan starten haft tillväxt i sitt DNA och med börsintroduktionen får vi större möjligheter till fortsatt expansion och utveckling av verksamheten.

Per-Arne Gustavsson, grundare och styrelseledamot:
- Vi startade Projektengagemangmed visionen att skapa ett företag som med entreprenörskap och individuell påverkan skulle förnya branschen – och nu har vi tagit nästa steg mot vår fortsatta utveckling. På Projektengagemang är varje medarbetares personliga drivkraft grunden för vår gemensamma företagskultur. Med de värderingarna som grund har vi målmedvetet byggt företaget och det attraherar både kunder och de bästa medarbetarna. Det ska bli spännande att från min nya roll som styrelseledamot få följa det fortsatta arbete med vår vd i spetsen.

Under 2017 uppgick Projektengagemangs nettoomsättning till 1 171 miljoner kronor och justerad EBITA till 97 miljoner kronor, vilket motsvarar en justerad EBITA?marginal om 8,3 procent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige