Image

Profi utvecklar Handenterminalen

Bygg/Arkitektur Profi Fastigheter har tecknat ett intentions- och markanvisningsavtal med Haninge kommun för att möjliggöra utvecklingen av Handenterminalen. En gemensam utvecklingsidé har tagits fram för att öka de stadsmässiga kvaliteterna kring bolagets fastighet och samtidigt skapa förutsättningar för hundratals nya lägenheter.
Publicerad den 25 September 2018
Handenterminalen. Bild: Wingårdhs
Handenterminalen.

Utvecklingsidén är framtagen utifrån Haninge kommuns stadsutvecklingsplan och ska syfta till att området kring Handenterminalen blir hållbart, tryggt, moderniserat och stadsmässigt. Utvecklingsidén öppnar upp stadsbilden och skapar en värdig entré mot centrala Haninge, möjliggör bostadsbebyggelse i ett kollektivtrafiknära läge samt skapar ytterligare förutsättningar för utökad handel och service. Kommunstyrelsen har även beslutat om planuppdrag för att utveckla en ny detaljplan för berörda fastigheter.

Profi Fastigheter förvärvade Handenterminalen i oktober 2016 och har sedan dess drivit ett aktivt utvecklingsarbete tillsammans med Haninge kommun och Wingårdhs Arkitektkontor. Fastigheten, som är integrerad med Haninges pendeltågsstation med 16 000 dagliga resenärer, omfattar totalt 35 000 kvadratmeter lokaler för kontor, skola och handel.

– I en tid då arkitektur ofta handlar om att rama in kvarter är detta en helt unik fastighetsutveckling där vi skapar en helt ny siluett för Haninge. Att investera i förändringsområden och ta sig an oälskade fastigheter är en del av vår idé, och det här är en plats som har stor potential att blomstra, säger Thomas Sipos, vd för Profi Fastigheter.

– Haninge utvecklar en stadskärna som omfamnar de centrala platserna i kommunen. Nu när vi förverkligar idén om Haninge stad blir helheten allt viktigare, allt ifrån service, trygghet, tillgänglighet och upplevelser men också hur vår stadskärna gestaltas. Vårt samarbete med Profi och de övriga fastighetsägarna i Haninge visar hur långt man kan lyfta en plats. Från att vara undangömd och outnyttjad plats kommer vi nu få en öppen och attraktiv miljö där alla kan känna sig välkomna, säger Peter Jemtbring, Näringslivs- och utvecklingsdirektör Haninge kommun.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige