Image

Profi köper Badkarsfabriken av Brunswick

Transaktioner Profi Fastigheter köper fastigheten Gustavsberg 1:316, mer känd som Badkarsfabriken, av Brunswick Real Estate. Fastigheten omfattar 21 000 kvadratmeter lokaler för utbildning, lager och produktion.
Publicerad den 18 Januari 2018
Badkarsfabriken. Bild: Profi Fastigheter
Badkarsfabriken.

Fastigheten ligger i det utvecklingsområde som tidigare inhyste Gustavsbergs Porslinsfabrik och en del av stadsdelsutvecklingen Porslinskvarteren. Fastigheten är näst intill fullt uthyrd, största hyresgäst är Värmdö Kommun som bedriver gymnasial skolverksamhet i fastigheten.

Profi Fastigheters plan är att utveckla fastigheten med de befintliga verksamheterna som plattform med ett tydligt fokus på de behov som utveckling av en ny stadsdel innebär, såsom till exempel samhällsservice och utbildning.

– Det här är ett förvärv som ligger helt i linje med vår strategi för aktiv förvaltning med potential för utveckling. Porslinskvarteren, med de planerade 2 300 bostäderna, är ett intressant utvecklingsområde och vi ser Badkarsfabriken som en viktig komponent för att visionen med en levande stadsdel ska bli verklig, säger Thomas Sipos, vd för Profi Fastigheter.

Säljer gör Sveafastigheter Fersen, ett bolag om förvaltas av Brunswick Real Estate.

– Porslinsfabriksområdet i Gustavsberg genomgår en omfattande förvandling från fabriksmiljö till en levande stadsdel med bostäder, verksamheter, mötesplatser och service. Vi är glada för att ha kunnat bidra till utvecklingen genom att medverka till ett större antal utbildningsplatser i området och kommer att följa den fortsatta utvecklingen med stort intresse, säger Johan Tengelin, partner på Brunswick Real Estate.

CBRE och Kilpatrick Townsend agerade rådgivare till Brunswick. Tillträde skedde 17 januari 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare inom fastigheter. Brunswick bygger oberoende hållbara investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier, i nära samarbete med nordiska och internationella investerare samt våra lokala partners. Teamet består av cirka 70 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige