Image
Prime Livning, med Lars Wikström som vd, har ingått standstill-avtal för obligations- och aktieägarlån.
Prime Livning, med Lars Wikström som vd, har ingått standstill-avtal för obligations- och aktieägarlån. Bild: Prime Living

Prime Living skjuter på betalningar

Ekonomi/Finansiering Prime Living har ingått ett så kallat standstill-avtal gällande bolagets säkerställda obligationslån om 400 miljoner kronor och det säkerställda aktieägarlånet om cirka 39,3 miljoner kronor.
Publicerad den 1 Juli 2019

Avtalet har ingåtts för att ge Prime Living koncernen tid att hitta en långsiktigt hållbar lösning för sin finansiering och innebär att aktieägarlånet och obligationslånet inte kommer att sägas upp för betalning och att säkerheterna för lånen inte kommer att verkställas under en så kallad standstill-period, om inget oförutsett inträffar. Standstill-perioden löper ut 20 september 2019 men kan förlängas.

Sedan tidigare har innehavarna av bolagets icke-säkerställda obligationslån om 400 miljoner kronor och innehavarna av dotterbolaget Prime Living Campus Stockholm AB:s säkerställda obligationslån om 100 miljoner kronor med i skriftliga förfaranden för obligationerna skjutit upp räntebetalningarna för de obligationerna till efter standstill-periodens utgång.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Saxborn: "Castellums aktieägare sitter i en guldsits"

Bolag Castellum redovisade en oväntat stark nettouthyrning under avslutningen av 2020 och vd:n Henrik Saxborn tycker det vittnar om en stor motståndskraft på den nordiska kontorsmarknaden. För Fastighetssverige berättar han mer om bolagets starka bokslut, hur han ser på konkurrensen kring Entra och varför Castellums aktieägare är i ett guldläge oavsett om Entra-affären slutförs eller inte.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY