Image
Lars Wikström, vd för Prime Living.
Lars Wikström, vd för Prime Living. Bild: Prime Living

Prime Living säljer på Irland

Bolag Prime Livings dotterbolag Prime Living Sandyford Limited har ingått ett avtal om försäljning av bolagets fastighet i Sandyford, Dublin, till Atlas Limited Partnership för en köpeskilling om 18,5 miljoner euro, motsvarande cirka 193 miljoner kronor. Köpeskillingen ska betalas av ALP vid tillträdet som sker den 20 december.
Publicerad den 16 December 2019

Tillträdet är villkorat av att Prime Living tillhandahåller underlag som visar att rivningsarbeten har utförts på fastigheten i enlighet med godkänd fastighetutvecklingsplan, vilket är ett villkor som bedöms kunna uppfyllas i tid.

Av försäljningslikviden kommer cirka 31,42 miljoner kronor att användas till att återbetala aktieägarlångivarna enligt den överenskommelse som ingicks med dem den 14 november 2019. Den planerade tidpunkten för tillträdet vid försäljning av Sandyford innebär att bolaget beräknas bli omkring en vecka sen med fullgörandet av återbetalningsförpliktelsen enligt avtalet med aktieägarlångivarna. Bolaget avser därför kontakta aktieägarlångivarna i avsikt att få godkännande för avvikelsen.

Prime Livings vd Lars Wikström:
– Försäljningen av Sandyford är en viktig händelse för oss och en förutsättning för implementeringen av vår rekapitaliseringsplan. Den förbättrade likviditetssituationen ger oss även förutsättningar att fokusera på operationella frågor, vilket är nödvändigt för att förverkliga de värden vi ser i portföljen på sikt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige