Image
Prime Living, med Hans Sandén som vd, ingår ett låneavtal med vissa aktieägare.
Prime Living, med Hans Sandén som vd, ingår ett låneavtal med vissa aktieägare. Bild: Prime Living

Prime Living lånar med Original Issue Discount om 25 procent

Bolag Prime Living AB har ingått ett låneavtal med ett konsortium av direkta eller indirekta aktieägare gällande lånefinansiering till ett belopp om cirka 39,3 miljoner kronor. Låneavtalet är utformat som ett enkelt skuldebrev där lånebeloppet ställs ut med så kallad "Original Issue Discount" om 25 procent vilket innebär att Prime Living erhåller en likvid om 29,5 miljoner kronor.
Publicerad den 22 Mars 2019

Återbetalning ska ske till ett belopp om cirka 39,3 miljoner kronor och löper till och med 30 juni 2019 med en årlig räntesats om tio procent. Som säkerhet för lånet har bolaget pantsatt aktierna i Prime Living International AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige