Image

Polisen till Garnisonsområdet i Linköping

Uthyrning Polismyndigheten har tecknat ett avtal med Intea om att hyra 3 635 kvadratmeter i nybyggda lokaler på Garnisonsområdet i Linköping.
Publicerad den 13 December 2017
Annons
Image

De som kommer att utnyttja lokalerna är Nationellt forensiskt centrum, NFC, och Polismyndighetens it-avdelning. NFC ansvarar för hela den forensiska verksamheten inom Polismyndigheten, från brottsplats till domstol. Det innebär att styra, samordna och följa upp metoder, forskning och utveckling samt att kvalitets- och kompetenssäkra forensisk verksamhet.

Huvuddelen av NFC:s verksamhet bedrivs i Linköping samt vid tre regionala laboratorier i Stockholm, Göteborg och Malmö. I NFC:s verksamhet på Garnisonsområdet arbetar i dag omkring 390 medarbetare.

De nyuppförda lokalerna ingår som en del i det befintliga rättscentrumet på Garnisonsområdet i Linköping. Tillträde är planerat till våren 2018 med inflyttning i början av 2019. Avtalet är sexårigt och hyresvärdet uppgår till 6,3 miljoner kronor per år.

– Antalet medarbetare hos NFC har ökat kontinuerligt. Behov av nya lokaler har funnits en lägre tid och samtalen om en förhyrning har pågått i närmre två år. Genom det nya hyresavtalet fortsätter parternas sedan tidigare goda relation med varandra. Lokalerna passar Polismyndighetens verksamhet och håller en mycket hög standard, säger Kjell-Åke Nilsson, Inteas fastighetschef.

Intea förvärvade Garnisonsområdet i Linköping i juni 2016. Totalt består fastigheten av 84 200 kvadratmeter uthyrningsbar yta fördelad på ett 30-tal byggnader. Hyresgästerna utgörs av Polismyndigheten, Rättsmedicinalverket, Domstolsverket, Kriminalvården, Ekobrottsmyndigheten, Trafikverket, Region Östergötland och Linköpings kommun med flera.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem säljer Gallerian Kvasten i Kalmar

Ekonomi/Finansiering Lokala medier rapporterar att Gallerian Kvatsen i centrala Kalmar stått tom under en längre tid. Fastighetssverige ringde upp Corems transaktionschef Peeter Kinnunen för att få veta mer om försäljningen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige