Image
Polisen etablerar nytt polishus i Skärholmen.
Polisen etablerar nytt polishus i Skärholmen. Bild: Wikimedia commons

Polisen etablerar nytt polishus i Skärholmen

Uthyrning Skärholmen Centrum har tecknat avtal med polisen om ombyggnad och uthyrning för etablering av ett nytt lokalpoliskontor med utbildningslokaler i Skärholmen. Det nya polishuset etableras i de lokaler vid Bodholmsplan som Skärholmens stadsdelsförvaltning för närvarande har. Den totala ytan är på 8 500 kvadratmeter och inflyttning sker i början av 2024.
Publicerad den 25 Augusti 2022

Skärholmens stadsdelsområde är södra Stockholms mest expansiva område och under de kommande åren ska tusentals nya bostäder byggas, fler företag etablera verksamhet och en knutpunkt för kollektivtrafik och transport skapas. Samtidigt stärker Skärholmen Centrum sin roll som södra Stockholms stadskärna.
– Att polisen nu har beslutat att etablera ett nytt lokalpoliskontor är en viktig del i utvecklingen av Skärholmen Centrum. Vi utvecklar sedan tidigare nya lokaler på totalt 6 200 kvadratmeter för stadsdelsförvaltningen vid Måsholmstorget, säger Eva Enochsson, ansvarig hos fastighetsägaren Grosvenor.

Planeringen av projektet har pågått under flera år och ingår i en utvecklingskedja där Skärholmens stadsdelsförvaltning flyttar från den aktuella byggnaden till Måsholmstorget, för att ha möjlighet att komma ännu närmare medborgarna samt att samla flera av sina verksamheter på ett och samma ställe.

Det nya förvaltnings- och medborgarkontoret om 6 200 kvadratmeter öppnar i januari 2023. Lokalen är till huvuddelen handelsytan som nu byggs om till kontorslokaler, vilket kommer att vitalisera Måsholmstorget och skapa mer liv och rörelse.
– Båda dessa etableringar är en del av vår strategi att göra Skärholmen Centrums utbud än mer attraktivt för boende och besökare med en relevant mix av samhällsservice, tjänster, upplevelser, nöjen, kultur, hälso- och sjukvård, handel och bostäder, säger Eva Enochsson.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige