Image
Mariette Hilmersson.
Mariette Hilmersson. Bild: Castellum

Plikt- och prövningsverket flyttar in hos Castellum

Uthyrning Plikt- och prövningsverket utökar sin verksamhet med ett tredje prövningskontor för att fler ska kunna mönstra och pröva till både värnplikt och polisutbildning. Kontoret placeras i en av Castellums fastigheter vid Linnéplatsen i Göteborg.
Publicerad den 19 Mars 2021

– Vi är stolta över att kunna erbjuda riktigt bra lokaler för denna viktiga verksamhet. Jag ser fram emot att alla unga tjejer och killar som ska mönstra och prövas snart kan göra det även i Göteborg, säger Mariette Hilmersson, vd för Castellum Region Väst.

Plikt- och prövningsverkets uppdrag är att kalla och mönstra ungdomar för grundutbildning med värnplikt, och även att genomföra tester av sökande till polisutbildning. Åt andra myndigheter genomför de undersökningar, bedömningar och urval för yrken och utbildningar med särskilda krav som handlar om trygghet och säkerhet i det svenska samhället, exempelvis Tullverket och Kustbevakningen. Göteborg valdes som den mest lämpade orten för det tredje kontoret, med kortast möjliga resväg för de prövande och mönstrande. I dagarna inleds rekrytering av medarbetare som inskrivningshandläggare, läkare, sjuksköterskor, psykologer, handläggare och administratörer.

I november 2020 skrevs hyresavtal med Castellum om en karaktärsfull fastighet på Haraldsgatan. Fastigheten matchar de kriterier som verket ställer på utformning, funktionskrav och närhet till kommunikationer. Närmast väntar bygglov och upphandling av byggentreprenör för att genomföra de arbeten som krävs för att optimera lokalerna för den nya hyresgästen. För att möta det ökande antalet värnpliktiga siktar Plikt- och prövningsverket på att ha kontoret i drift andra halvåret 2022.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige