Image
Elcykelföretaget Ecoride flyttar sitt lager och sin produktion till Platzers utvecklingsområde Arendal. I bild fr v. Henrik Rosenlund, vice vd på Ecoride, Linn Aronsson, kommersiell förvaltare på Platzer, Joakim Lindberg, områdeschef på Platzer, Martin Walleräng, grundare och vd på Ecoride och Monica Söderbäck, projektuthyrare på Platzer.
Elcykelföretaget Ecoride flyttar sitt lager och sin produktion till Platzers utvecklingsområde Arendal. I bild fr v. Henrik Rosenlund, vice vd på Ecoride, Linn Aronsson, kommersiell förvaltare på Platzer, Joakim Lindberg, områdeschef på Platzer, Martin Walleräng, grundare och vd på Ecoride och Monica Söderbäck, projektuthyrare på Platzer.

Platzer hyr ut till elcykelföretaget Ecoride – produktion och lager flyttas hem till Sverige

Uthyrning Platzer har tecknat avtal med elcykelföretaget Ecoride, som etablerar sig i en logistikbyggnad om 7 900 kvadratmeter i Arendal. Uthyrningen innebär att Ecoride flyttar hem både produktion och lager av företagets populära elcyklar till Sverige och hemmahamnen Göteborg. Satsningen förväntas medföra cirka 50 nya arbetstillfällen i höst och under nästa år.
Publicerad den 6 September 2022
Arendal. Arendal.

Ecoride, ett av Sveriges mest populära elcykelmärken, flyttar hem sin produktion och sitt lager från Polen till ursprungsorten Göteborg och Platzers område Arendal. Företaget väljer att etablera sig i en befintlig byggnad om 7 900 kvadratmeter LOA som har utvecklats för att passa verksamhetens behov. Tillträde planeras till oktober 2022.

I den nya fabriken och lagret i Arendal kommer Ecoride att montera, provcykla och paketera alla sina elcyklar. De väljer också att samla utveckling och administration i anslutning till produktionsanläggningen. Detta kommer att ge positiva synergieffekter, förklarar vd och grundare Martin Walleräng.

– Genom att omlokalisera vår produktion och lager till Sverige samlar vi all vår kompetens under ett tak. Då kan vi; optimera våra inköp och vår produktion, utveckla ännu bättre produkter och öka vår försäljning i Norden samt expandera till nya marknader på ett konkurrenskraftigt sätt. Vi vill göra det självklart och härligt att cykla genom vardagen och livet. Helt enkelt skapa elcyklar som gör livet enklare och planeten mer hållbar, säger Martin Walleräng, vd på Ecoride.

– I Arendal finns redan idag kluster av företag som arbetar för att forma framtidens hållbara mobilitetslösningar, inom såväl storskalig hamnlogistik som för människor i vardagen. Vi är därför väldigt glada över att kunna välkomna Ecoride till Arendal som blir ett naturligt komplement till områdets mobilitetskluster, säger Joakim Lindberg, områdeschef på Platzer.

Uthyrningen placerar Ecoride i centrum av Arendal, ett av logistiksveriges mest diversifierade utvecklingsområden med stor bredd av lokaltyper och verksamheter. Ecoride etablerar sig samtidigt som området är mitt i en spännande expansionsfas. Här planerar Platzer att utveckla befintliga fastigheter och förtäta Arendal genom flera kommande nybyggnationsprojekt inom logistik- och industrisegmentet.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige