Image
Projektet MIMO och Platzers vd P-G Persson.
Projektet MIMO och Platzers vd P-G Persson. Bild: Tomorrow/Marie Ullnert

Platzer förvärvar MIMO i Mölndal av NCC

Transaktioner Platzer har förvärvat fastigheten MIMO i Mölndals innerstad från NCC. Tillträde och förvärvspris fastställs när projektet är färdigställt, vilket beräknas ske andra halvåret 2024. Bedömt fastighetsvärde är drygt 1,5 miljarder kronor. Förvärvet är ett led i Platzers strategi att fortsätta växa och aktivt bidra till utveckling i expansiva Mölndal.
Publicerad den 1 Oktober 2021

Platzer har förvärvat fastigheten MIMO, med fastighetsbeteckningen Kungsfisken 7, från NCC. Fastigheten ligger i ett attraktivt område med såväl Mölndals galleria som Mölndals resecentrum i direkt anslutning. Här planeras dessutom utökad tågtrafik samt en snabb förbindelse med Landvetter flygplats. Projektet MIMO omfattas av en befintlig byggnad samt en nyproducerad del.

Här uppförs nu två kontorsbyggnader med 18 respektive 11 våningar, som kommer att byggas ihop med den befintliga byggnaden. Den totala bruttoareaytan är cirka 40 000 kvadratmeter, varav uthyrningsbar yta uppgår till 32 000 kvadratmeter. Idag är uthyrningsgraden drygt 30 procent och bland hyreskontrakten kan Mindpark och SATS nämnas. MIMO utvecklas med det mänskliga välmåendet i centrum med extra fokus på ljud, ljus och luft. Byggnaden kommer att hållbarhetscertifieras enligt BREEAM nivå Excellent.

Tillträde av fastigheten sker när projektet är färdigställt, vilket beräknas till andra halvåret 2024. Tillträdet är villkorat av en uthyrningsgrad på 80 procent. Förvärvet görs som en så kallad "forward sale" där parterna har fastställt grundläggande principer för hur beräkning ska göras vid projektets färdigställande. Bedömt fastighetsvärde är drygt 1,5 miljarder kronor. Affären görs i enlighet med optionen som tecknades mellan Platzer och NCC 2017.
– Utvecklingstakten i Mölndals innerstad tillsammans med det stationsnära läget och knutpunkten för kollektivtrafik vid Mölndals bro gör att förvärvet av MIMO är helt i linje med vår strategi att långsiktigt äga och utveckla kommersiella fastigheter i attraktiva lägen. Vår plan är att fortsätta växa och aktivt bidra till områdesutveckling i Mölndals innerstad på samma sätt som vi gör i andra expansiva knutpunkter som till exempel Gamlestaden, säger P-G Persson, vd på Platzer.
– Både NCC och Platzer är starka aktörer i Västsverige och det är extra roligt att få fortsätta utveckla Mölndals stadskärna som vi båda ser potentialen i. Mimo utgör den sista pusselbiten i NCC:s utveckling av Mölndal och vi ser fram emot att kunna lämna över stafettpinnen för områdets fortsatta utveckling till Platzer när projektet är färdigställt, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY