Image
Bild: Centrumutveckling

Planerar miljardsatsning i Norrtälje

Bygg Centrumutveckling och Cardipoint planerar en miljardsatsning för att utveckla stadskärnan i Norrtälje.
Publicerad den 5 April 2012
Bild: Centrumutveckling
Centrumutveckling och Cardipoint planerar en miljardsatsning för att utveckla stadskärnan i Norrtälje. Bilder: AG Arkitekter. Bild: Centrumutveckling
Centrumutveckling och Cardipoint planerar en miljardsatsning för att utveckla stadskärnan i Norrtälje. Bilder: AG Arkitekter.

Konsortiet kallar sig Roslagens Famn, och stadskärneförnyelsen omfattar cirka 100 hyresrätter, 215 bostadsrätter, cirka 13 000 kvadratmeter butiker, restauranger och serviceytor och ett underjordiskt garage för 500 bilar.

- Den totala investeringen är på cirka en miljard och kommer att delas upp på två?tre investerare. Vi kan fullfölja finansieringen av projektet först när vi har fått besked från kommunen om de ställer sig bakom projektet, säger Håkan Karlsson, Centrumutveckling.

Planområdet för projektet omfattar två hektar och inkluderar hela dagens bussterminalsområde. Konsortiet vill ersätta det gamla busstorget med en bekväm, yteffektiv och snygg bussterminal med välkomnande vänthall. Konsortiet har länge fört diskussioner om bussterminalens utformning med SL och har funnit en framkomlig väg för hur den skall utformas trafiktekniskt.

- Jag är uppvuxen i Norrtälje och värnar om centralorten och omlandets utveckling. Stadskärnan behöver återigen bli komplett och fler attraktiva bostäder behövs för att hela Norrtälje skall kunna utvecklas, säger Jan?Eric Wilén på Cardipoint.

AG Arkitekter står för utformningen.

- Vi vill utforma Roslagens Famn som Norrtäljes nya trästad som skall vara tidlöst trevlig och lättillgänglig, säger Anders Gunnedal, AG Arkitekter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lämnar John Mattson för vd-stolen på Tilia: "Roligt att få ta ett helhetsansvar"

Bolag Tilia Fastigheter har gjort klart med en ny vd. Framöver kommer bolaget ledas av Christina Hansson som ansluter från John Mattson där hon varit förvaltningschef. För Fastighetssverige ger Christina Hansson sin syn på uppdraget, Tilias position och om hur det är att verka i noterad kontra familjeägd miljö.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige