Image
Pigellos team, från vänster: Filip Schröder COO, Tor Andersch CTO, Alexander Olsson CEO, Andreas Eriksson CPO.
Pigellos team, från vänster: Filip Schröder COO, Tor Andersch CTO, Alexander Olsson CEO, Andreas Eriksson CPO. Bild: Pigello

Pigello vill bli störst i norden – fyller på kassan och lanserar marknadsplats

Bolag Fastighetssystem-bolaget Pigello stärker kassan med åtta miljoner kronor i en ny finansieringsrunda och lanserar i samband med detta en marknadsplats med över 25 integrerade system. Bland investerarna finns bland annat det snabbfotade VC-bolaget PropTech Farm som på 12 månader genomfört över 11 investeringar i nordiska proptech-bolag.
Publicerad den 25 Maj 2022
Fastighetssystem-bolaget Pigello stärker kassan med åtta miljoner kronor i en ny finansieringsrunda och lanserar i samband med detta en marknadsplats med över 25 integrerade system. Bild: Pigello
Fastighetssystem-bolaget Pigello stärker kassan med åtta miljoner kronor i en ny finansieringsrunda och lanserar i samband med detta en marknadsplats med över 25 integrerade system.

Pigello utmanar fastighetsbranschen med en plattform som med hjälp av öppna API:er tillhandahåller ett helt nytt arbetssätt. Nu vill man utmana traditionella aktörer och skala upp möjligheterna på fastighetssystemsmarknaden genom att lansera en marknadsplattform där samarbetspartners integreras i Pigellos produkterbjudande. Syftet med plattformen är att vända missnöjet kring alla utmaningar med att integrera ihop ett ekosystem av olika leverantörer med sitt fastighetssystem. Med hjälp av Pigellos teknologi kan fastighets- och förvaltningsbolag själva välja ihop vilka av de fullt integrerade system man vill applicera på förvaltningen. Redan idag kan Pigello erbjuda samarbete med över 25 systemleverantörer som är integrerade mot plattformen.

– Vi har enorma ambitioner och inom några år kommer vi att erbjuda integrationer mot över 100 etablerade aktörer på den nordiska marknaden, säger Alexander Olsson, CEO och medgrundare av Pigello.

Pigello grundades 2019 med ambitionen att bidra till en mer digitaliserad och förenklad fastighetsförvaltning. Bolaget har backats av b.la. Sting, PropTech Farm, SF Ventures och AB Segulah. Med det nya kapitalet blir målet att på ett effektivare sätt kunna etablera sig och skala upp verksamheten för att tillgodose de behov som finns på marknaden.

– Redan från start 2019 kunde vi se en tydlig trend på fastighetsmarknaden. Det fanns en stark vilja till digitalisering, men man hade inte riktigt alla rätta verktyg för att förverkliga idén. Nu, snart 4 år senare levererar Pigello fastighetssystem för en mängd olika fastighets- och förvaltningsbolag inom olika storlekar och segment. Anledningen till att bolag väljer Pigello är för vårt öppna tänk som bidrar till att bolag framtidssäkrar sin förvaltning genom att ta kontroll och ägandet över sin data. Vår marknadsplats är en del av arbetet för en öppen och anpassningsbar systemflora, berättar Alexander Olsson.

Pigellos marknadsplats har som mål att samla proptech bolag på ett ställe med ambitionen att fastighets- och förvaltningsbolagen själva ska kunna handplocka de system man är i behov av. Genom att samla alla systemleverantörer på ett och samma ställe erbjuds en smidig användarupplevelse i ett skalbart system utan inlåsningseffekter.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Årets hittills tuffaste börsmånad över – endast två bolag steg

Lista Nästan samtliga fastighetsbolags kurser lös rött under juni och för ett antal bolag föll kursen dramatiskt med över 40 procent. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen presterade på börsen under juni.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige