Image
PFA Bostad förvärvar 257 hyreslägenheter i Solna.
PFA Bostad förvärvar 257 hyreslägenheter i Solna. Bild: PFA Bostad

PFA Bostad förvärvar 257 hyreslägenheter i Solna

Transaktioner PFA Bostad förvärvar två hyresrättsfastigheter, Rödbetan 1 och Rödbetan 2, i Huvudsta i Solna kommun. Totalt uppgår den uthyrningsbara ytan till cirka 22 000 kvadratmeter fördelat på 257 hyreslägenheter. Säljare är Lars Edman. Tango Capital Markets har agerat rådgivare till PFA Bostad.
Publicerad den 2 Juli 2021

PFA Bostads strategi är att investera i befintliga hyresrätter i utvalda regionala städer och kommuner med stabil tillväxt och gynnsam demografi kring storstäderna i Sverige. Syftet är att bygga en portfölj med minst 500 lägenheter i varje kluster för att säkerställa en effektiv förvaltning av portföljen och dra nytta av stordriftsfördelar.
– Vi är glada över att kunna slutföra vår andra bostadsaffär inom bara en månad. Detta visar vårt engagemang för vår strategi och vår verkställande kraft. Vi har nu fotfäste i två starka tillväxtregioner i Sverige. Vår ambition är att ytterligare expandera portföljerna inom dessa delmarknader, samt att förvärva fler portföljer i nya regioner, säger Mikael Fogemann, Head of Nordic Real Estate på PFA.

Obligo Real Estate kommer att fungera som förvaltare av PFA Bostad. Obligo är en nordisk tillgångs- och investeringsförvaltare med en etablerad institutionell investerarplattform. Vid utgången av 2020 hade Obligo 6,2 miljarder kronor i förvaltade fastighetstillgångar, varav cirka 85 procent i Sverige.
"De två tillgångarna, Rödbetan 1 & 2, passar våra investeringskriterier och strategi perfekt; beläget i en snabbt växande kommun i en högdensitetsregion strax utanför Stockholms innerstad. Tillgångarna ligger nära kollektivtrafiken och har spektakulär utsikt. Vi tror också att områdets attraktionskraft kommer att öka framöver i och med att staden expanderar och kollektivtrafiken vidareutvecklas och förbättras, säger Morten Wettergreen, Head of Asset Management i Sverige på Obligo.

Tango Capital Markets har bistått PFA Bostad med rådgivning i denna transaktion.
– Tango är stolta över att ha bistått PFA och Obligo med rådgivning i denna transaktion, och över att kunna bidra till PFAs etablering i Sverige. Affären visar tydligt hur attraktiv den svenska bostadsmarknaden är och att det utländska, och i detta fall nordiska, intresset för den svenska fastighetsmarknaden består, säger Joachim Pelles vid Tango Capital Markets.

PFA är Danmarks största kommersiella pensionsbolag och förvaltar kundfonder på över 565 miljarder danska kronor och har 1,3 miljoner individuella pensionskunder.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige